FANTASTIČNA MAY: Pogledajte Elementalov neobični spot

Lupiga.Com

9. ožujka 2020.

FANTASTIČNA MAY: Pogledajte Elementalov neobični spot

Vjerojatno je znate kao May. Ona je, pravim imenom, Maida Ljubuškić, a njene izvrsne radove sigurno ste vidjeli na društvenim mrežama gdje se zbog Maidinog ironičnog i duhovitog pristupa već godinama nezaustavljivo dijele. Ova Bugojanka prvo je pokrenula „Muzej sjebanosti“, stranicu na Facebooku gdje je pred auditorijem od 200.000 ljudi objavljivala svoje radove, a trenutno vodi "Klošarenilo", stranicu koju na Facebooku zbog njenih sjajnih ilustracija prati 135.000 fanova. Stoga ne čudi što ju je Elemental angažirao da sudjeluje u spotu za novu pjesmu benda, „Hej, sanjalice“.

Ispostavilo se kako je ova suradnja pun pogodak, jer Maida je ovaj posao fantastično odradila i savršeno ilustrirala ono o čemu Elemenetal u pjesmi govori.

May
Jedan od prepoznatljivih Maidinih "ranih radova" (ILUSTRACIJA: May)

„Pjesma s ovakvom porukom i atmosferom zaslužuje i sasvim poseban video spot. Upravo te misli dovele su do suradnje s Maidom Ljubuškić, čiji rad i inspirativne ilustracije te poruke, nose naziv Klošarenilo. Svaki dan, vojsku svojih obožavatelja Maida, tj. Klošarenilo uveseljava svojim radovima. Katkad duhoviti, ponekad ironični ili satirični, no gotovo uvijek povezani sa životnom svakodnevicom, njeni radovi, ilustracije i rečenice godinama oduševljavaju i uljepšavaju dane širokom broju ljudi“, poručili su iz benda.

Animaciju spota potpisuje Nevio Smajić, a režirali su ga Ante Zvonimir Stamać i Konrad Lovrenčić, inače basist Elementala. Kako je nastala sama pjesma objasnio je Luka Tralić Shot, jedan od osnivača benda.

„Napravili smo je u jednom opuštenom sessionu kod Remi u stanu. Bilo je to jedno sunčano popodne, oni dani kad se sve čini kao da je na svom mjestu. Našli smo se bez nekih radnih planova, samo na kavi i čaju, i Erol je dok smo razgovarali stalno vrtio neke akorde na akustičnoj gitari. U jednom se trenutku tema razgovora potpuno izgubila i mi smo spontano uz melodiju počeli dodavati tekst, kao da sebi sami pišemo ili onima sličnim nama. Bio je to onaj dan kojeg pjesmom želiš opisati, zadržati, onaj dan koji ti daje osjećaj da nisi lud jer sanjariš, da nisi lud što od tih snova ne odustaješ. I tako, rečenicu po rečenicu, nastala je - Hej, sanjalice“, kaže Shot.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: May