Anđeo iz Cannesa: Dan prvi

Anđeo

15. svibnja 2004.

Anđeo iz Cannesa: Dan prvi

E, da ne kažete kako Lupeži uvijek kaskaju za aktualnim događajima (što je jedna velika neistina) odlučili smo vam predstaviti Anđela iz susjedne SiCG, koji se upravo sunča i ispija koktelčiće u Cannesu. Pogledat će ona i pokoji film, a poznavajući je i prošetati se slavnim tepihom, kakve god on boje bio. Zauzvrat traži tek teglu bijele Linolade


Dragi svi,

Evo počela jurnjava, gužva i sl.. Tu nam je ministar kulture, a sutra dolazi i naš ambasador u Francuskoj!!! No comment - Inače danas je ministar čitav dan bio u "finoj" šanerskoj šuškavoj trenerci, sa kamerom u rukama - pravi srpski turista. Išao je i malo preuređivao štand. Ja (a sigurno i Mica) na ivici očaja.

Mica je upravo otišao da se spremi večeras za otvaranje - uspeo je da nabavi samo jednu kartu. Nenad nam stiže isto večeras, tako da bi verovatno morao da sedi u kafani, da sam i ja otišla na film. Znači - bolje što ne idem. Nenad stiže u 19 h, taman ću da se malo promuvam po Bangkok film festival žurci od 18h pa onda po Nenada na željezničku stanicu.

Neki znaju, a neki i ne da smo imali akciju sa apartmanom. Tri dana pred put smo saznali da nam je bankrotirala agencija u Kanu, kojoj smo još u januaru platili dva apartmana na super mestu, blizu festivalske palate. Da ne pričam o stresu i sl. To se rešilo tako što nam je ista agencija sredila jedan apartman, ne mnogo dalje, a završilo tako što smo na kraju u apartmanu koji je dvadeset minuta hoda od festivala. Užas. Apartman je kao vrlo luksuzan, prostran, moderan, ima sve razne mašine, za suđe, veš, sušenje veša, vhs, dvd, satelitsku i sl. - sve što nam naravno ne treba. Nama je samo važno samo da smo blizu ... a eto nismo. Muka.

Štand je lep i na super mestu. Ceo dan danas je gužva (plus razni Srbi koji se muvaju i smaraju). Ima naravno i raznih finih ljudi koji su tu. Ekipa sa Sarajevo film festivala, Slovenački filmski fond ... Ne znam šta mi se dešava sa čuvenim prošlo i pretprošlogodišnjim Egipćanima. Štand je tu, al njih nema. Proveravala sam danas par puta, sve je prazno. Ko zna šta im se dešava.

Sada su uveli novi sistem za netovanje - NEMA STOLICA. Otpale mi noge, pa prekidam (imam upalu mišića od hodanja do i od apartmana). Ne znam samo kako ću u bioskop u cipelicama, moram negde da štekujem neke patike, inače sam pukla.


Pozdrav svima