ANONYMOUSI ŽESTOKO PROTIV TORCIDE: 'Srušeni ste zbog huliganizma i vandalizma kojeg planirate provesti na Gay Prideu'

Ivor Car

4. lipnja 2012.

ANONYMOUSI ŽESTOKO PROTIV TORCIDE: 'Srušeni ste zbog huliganizma i vandalizma kojeg planirate provesti na Gay Prideu'

Službene web stranice Torcide, srušene su. Na Torcidu, odnosno točnije na huligane iz ove navijačke skupine okomila se poznata hackerska skupina Anonymous zbog „huliganizma i vandalizma kojeg se planira provesti povodom Parade Ponosa”. O ovoj akciji Lupigu su obavijestili sami Anonymousi, bez previše objašnjenja. Možemo tek pretpostaviti da se radi o reakciji na medijske navode kako najekstremniji navijači Hajduka, okupljeni oko neformalne grupe Hitler Jugend, sudionike Gay Pridea namjeravaju dočekati s molotovljevim koktelima

Prije nepunih desetak minuta na Lupiginu e-mail adresu stigao je e-mail, poslan s nepoznate nam adrese, a u njemu nas se obavještava da je internetska stranica Torcida.hr srušena. Tako će, stoji u poslanom nam tekstu, ostati do daljnjega.

OTVORENO PITANJE TORCIDI: Oćete li sutra poštivat tuđu paradu ljubavi ili stat u kordon koji bi po takvoj paradi pljucao

VIKTOR IVANČIĆ: Parada, Split

PEDERI SU KRIVI ZA SVE: Da nije Gay Pridea nikad ne bih saznala koliko pravih pedera zapravo živi u mom gradu

BUDI BRATE MUŠKO I RECI ... GLUP SAM: Izbor za čuvara obitelji, društva i stavljanja prave stvari u pravo mjesto

„U znak prosvjeda nad huliganizmom i vandalizmom kojeg planirate provesti povodom Parade Ponosa u Splitu, stranica torcida.hr će biti izvan funkcije do daljnjega.“, stoji u kratkoj obavijesti koja je izvorno upućena „Torcidi – huliganima“. U potpisu stoji tek „Ujedinjeni kao jedan podijeljeni s nulom. Mi smo Anonymous! Očekujte nas!“.


Screenshot poruke Anonymousa

I uistinu od poslijepodneva službene stranice Torcide nisu u funkciji, odnosno internetski preglednici nakon velike muke otvaraju je potpuno zabijeljenu. Anonymousi, barem za sada, nisu napali i neslužbene stranice Torcide (Torcida.org), a preostaje nam vidjeti koliko će trebati administratorima s Torcida.hr da osposobe svoje stranice. Inače, prošlog su mjeseca Anonymousi srušili i stranice američke CIA-e, Interpola te britanskog suda u znak potpore Pirate Bayu.


Razularenu rulju prošle su godine sputavale tek jake policijske snage (FOTO: Depo.ba)

Potez poznatih aktivista okupljenih u hackersku skupinu Anonymous vjerojatno je reakcija na današnje medijske informacije, kako policija pod prismotrom drži najekstremniji dio Torcide, poznat kao Hajduk Jugend, a koji navodno sudionike Gay parade koja bi se ovoga vikenda trebala održati na splitskoj rivi namjerava dočekati s molotovljevim koktelima. Iako je tajnik Torcide, Stipe Lekić, za oveuinformaciju javno rekao da se radi o glupostima, Anonymousi su se ipak odlučili za akciju, vjerojatno želeći poručiti Torcidi da se mora i sama distancirati od najekstremnijih „navijača”.

Lupiga.Com