Bitange i princeze na udaru pravih bitangi

Grrrr...

15. ožujka 2006.

Bitange i princeze na udaru pravih bitangi

Nije samo Nova TV televizijska kuća koja mijenja termine svojih serija ovisno o trenutnom raspoloženju urednika već se slično događa i na našoj najcjenjenijoj televiziji – HRT-u. O tom će vam najbolje svjedočiti autori sitcoma ''Bitange i princeze'' čije se prikazivanje znalo par puta odgoditi zbog sportskih događaja, a seriji je ''ukraden'' i termin srijedom poslije 21 sat na prvom programu koji je sad dodijeljen seriji ''Luda kuća''

Zanimljivo je, ili možda vrlo indikativno kako autori nisu dobili nikakvo objašnjenje za promjenu termina.

- Luda kuća ide u terminu u kojem su pred početak prve sezone već najavljene Bitange i princeze, izašao raspored u tjednim novinama i tako to, da bi nakon što je prošao i zadnji čas bile prebačene u termin u kojem su sada. Prije početka druge sezone su već najavljene u večernjem terminu utorkom na HTV1, pa su i opet prebačene', otkriva na jednom forumu redatelj i koscenarist serije Ivan-Goran Vitez. I inače, termin koji su u startu dobili poklapao se s prikazivanjem najgledanijeg tjednog događanja, "Big Brothera", čime serija nije mogla zadobiti publiku. Ali čim se Veliki brat prestao emitirati, gledanost je skočila dvostruko.



No, i uza sve probleme interes za sitcom pokazuje veliki broj gledatelja o čemu svjedoče brojni posjetitelji koji su navratili na blog (kazo.blog.hr) lika iz serije imenom Kazo, kojeg tumači Hrvoje Kečkeš i tamo ostavili hrpu komentara. Blog nije pisao sam glumac već je riječ: "Samo o privatnoj inicijativi Zorana Lazića, a ne o nekakvom osmišljenijem promidžbenom konceptu, za koji bi trebala biti zadužena produkcija. Jer bi Lazića za ovu ideju trebalo pošteno platiti, tako da on ili bilo tko koji bi to preuzeo ako se njemu ne bi dalo ima daljnjeg poticaja za stvarno oživjeti taj blog, napraviti mali fan-page od njega'', objašnjava mladi redatelj.




Serija u kojoj su svoje prve glumačke nastupe imali brojni gosti nema dovoljnu podršku produkcije i čini se da baš nitko na televiziji nije zabrinut za njenu budućnost, a niti je kome stalo. Foršpani se vrlo rijetko vrte u programu, a o nekoj većoj reklamnoj kampanji da ni ne govorimo.

- Meni će danas producent pred nosom mahati papirima na kojima je prošlotjedna gledanost i njemu puno znači što "Ljubav u zaleđu" ima gledanost od skoro 30% i govori mi da tako treba raditi. Pa mi pokazuje gledanost "Zabranjene ljubavi", koja nas isto šiša za nekoliko postotaka i hoće znati kako je to moguće. A nije zato, kaže, što nema tjedna, a da u teen i ženskim magazinima ne izađe po desetak intervjua sa protagonistima tih serija, ne, to nema veze, nema veze što su pune novine plakata "Naše male klinike" i "Bumeranga", što HTV neprekidno vrti foršpane 'Odmori se, zaslužio si', što Pervan i ekipa postoje već dvadeset godina, što, na kraju krajeva, serije koje se ne emitiraju na kraju tjedna imaju i tu privilegiju da se sinoćnje epizode sutradan prepričavaju u školama i kancelarijama, i tako dalje, i tako dalje, sve to nema veze. Treba raditi zaplete "Ljubavi u zaleđu" i "Zabranjene ljubavi", to valja!, ironično će na forumu Vitez.
 
Nova epizoda, 19. po redu, će ići u eter 17. ožujka u 20.05 sati na HTV2, a posvećena je fašniku koji je, kao što već znate, prošao, no HTV je opet upleo svoje prste i specijalnu fašničku epizodu ćete moći vidjeti tek u petak. U sljedećem odlomku pročitajte i najavu epizode pod nazivom "Molhci 2 – Leteća smrt" …



Ništa, ali NIŠTA snimljeno u domaćoj produkciji sve od jeseni 1947. godine, kada je Oktavijan Miletić održao javnu projekciju svog erotskog trilera s elementima SF-a "Molhci 1 - Leteća smrt", pa naovamo, nije Vas moglo pripremiti na 19. epizodu 2. sezone Vaše omiljene humoristične serije, epizodu u kojoj se isprepliću Staljinove mudrosti s receptima za uklanjanje celulita, kritika ekološke svijesti zapadne civilizacije sa evociranjem remek djela filmske umjetnosti, najnevjerojatnija junaštva sa najprizemnijom gastrointestinalnom simbolikom, i još mnogo, mnogo toga, a sve začinjeno iznenadnim pojavljivanjem nikada potpuno shvaćenog brončanog genija, Roberta Prosinečkog!
 
Stoga, nipošto ne propustite u petak 17. ožujka u 20:05h svjedočiti tom istinski revolucionarnom događaju, kako biste jednoga dana i Vi bili u mogućnosti unucima ponosno izjaviti: "Da, bio sam prisutan kada se stvarala televizijska povijest!"
 
Uloge: René Bitorajac, Mila Elegović-Balić, Tarik Filipović, Nataša Dangubić, Hrvoje Kečkeš, Dražen Čuček, Predrag Vušović, Mile Kekin
Gost epizode: Robert Prosinečki
Scenaristi: Ivan-Goran Vitez i Nino Sorić
Redatelj: Ivan-Goran Vitez

 
Ne zaboravite: petak 17. ožujka u 20.05 sati na Drugom programu HTV-a. Ako je opet ne odgode.