BKG pokrenuo Dnevni glasnik

Božidar Alajbegović

19. travnja 2007.

BKG pokrenuo Dnevni glasnik

Neumorna ekipica koja vodi Balkanski književni glasnik, navodno najčitaniji virtualni književni časopis s "ovih prostora", koji mjesečno posjeti oko 150.000 ljudi, pokrenuli su dva nova i vrlo zanimljiva projekta - sajt koji dnevnim ritmom objavljuje književne vijesti s Balkana i internetsku bazu podataka na engleskom jeziku o autorima, izdavačima, časopisima iz "regije" te online i offline bibliotekama

Balkanski književni glasnik (Glasnik.org) pokrenuo je dnevne elektronske novine koje će dnevnim ritmom objavljivati vijesti iz književnosti iz čitave regije. Sve rubrike još uvijek nisu u funkciji, ali će biti uskoro. Od sad više nećete morati prelistavati dvadesetak dnevnih novina svakog jutra (odnosno, pretraživati njihova internetska izdanja) dovoljno će biti da kliknete na Balkanliterature.com.

Osim matičnog časopisa Balkanski književni glasnik i Dnevnog glasnika, BKG je u suradnji s Interart društvom pokrenuo i Balkan Reading Room Balkanbook.com - bazu podataka na engleskom jeziku o novim i starim knjigama, književnim offline i online časopisima, izdavačima, književničkim udruženjima, online i offline bibliotekama, kao i jedinstvenu bazu podataka o profesionalnim balkanskim književnicima ... koja će uskoro biti još bolja i informativnija, zahvaljujući urednici Danijeli Jovanović.

Svi prijedlozi za poboljšanje Dnevnog glasnika i Balkanskog književnog glasnika 'Poluostrvo' primaju se na adresu gojkov@balkanwriters.com, a sugestije za poboljšanje Balkan Reading Rooma šaljite na adresu usa@balkanwriters.com. Inače, hrvatska promocija BKG-a održat će se u zagrebačkom Studentskom centru, 21. travnja 2007. godine u 21 sat.