BRANITELJI-AGRESORI: Policija objavila snimke "mirnog i dostojanstvenog" prosvjeda na Markovom trgu

A.B.

10. lipnja 2015.

BRANITELJI-AGRESORI: Policija objavila snimke "mirnog i dostojanstvenog" prosvjeda na Markovom trgu

Izjašnjavaju se kao "oni koji su se borili za Hrvatsku", ali institucije te države im očigledno ne predstavljaju ništa. Ravnateljstvo policije požalilo se u utorak kako su "šatoraši" na prosvjedu 28. i 29. svibnja policajce nazivali rehabilitiranim četnicima i SAO milicajcima, mrziteljima branitelja, krvoločnicima, vikalo im se da ih treba biti sramota i da će izgubiti posao, a i prijetili su im uzvicima da znaju tko su i gdje žive.

Neke od najtežih uvreda pale su na račun policajca kojeg je jedan od "branitelja" davio na ulazu u Crkvu Svetog Marka, što je ovjekovječio fotoreporter Željko Lukunić i izazvao zgražanje javnosti.

Ravnateljstvo je zato poručilo kako se na fotografiji nalazi "Stjepan Ursa, policijski službenik iz srca naše Slavonije, strastveni sportaš i uzorni policijski službenik za kojeg kolege i rukovoditelji imaju samo riječi hvale. Čovjek koji je 1991. godine imao samo tri godine, čija obitelj oplakuje svoje stradale u Domovinskom ratu i još uvijek traga za nestalima. Sin dragovoljca i hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata".

I dok dio braniteljske populacije nastavlja terorizirati javnost - osim što su prijetili eksplozijom plina na Savskoj ulici, kršenjem odredbi o javnim okupljanjima sa svojim i dalje neprijavljenim prosvjedom već pola godine demonstriraju nepoštivanje zakona - policija i dalje hoda po jajima i vodi medijsku bitku.

Naime, na YouTube kanalu Ministarstva unutarnjih poslova objavljeno je devet policijskih snimki s prosvjeda "šatoraša" pretprošloga tjedna.

Nakon davljenja policajca, na policijskim se snimkama mogu vidjeti nasrtaji na zaštitne ograde, udarci usmjereni na policajce i prijetnje kasnijim susretima uz poruku da je rat tek počeo. Malo je reći da se radi o agresiji kakva se ne viđa na mirnim prosvjedima

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Screenshot/Hina