Carlos Flores i deset Božjih zapovjedi

Ivan Kegelj

26. travnja 2003.

Carlos Flores i deset Božjih zapovjedi

Rimokatolički svećenici, čini se, popižđuju u pravilnim razmacima. Tek što se stišala afera sa svećenicima koji djecu ne gledaju (i ne diraju) onako kako to preporučuje Spasitelj, evo još jedne škole kriminala iz radionice pastira Njegovih. Svećenik Carlos Flores iz ekvadorskog glavnog grada Quitoa bestragom je nestao i sa sobom ...
... odnio i deset milijuna zamračenih dolara. A stvar je tekla ovako: Vjerujući da je svećenik na svom mjestu, ekvadorske vlasti Carlosa su postavile za ravnatelja carinskog ureda ne bi li se suzbila mito i korupcija. A Carlos im je zahvalio na povjerenju i maznuo lovicu. U bijegu je od 15. siječnja, kad je policija otkrila da dragi pastir ne igra za Božji, a niti za državni račun. Klasičnim solo prodorom svećenik je ostvario nekoliko ljetnjikovaca u Miamiu i 45 tisuća dolara vrijedan Audi. To je valjda kupio od milodara.
Tijekom pretresa njegove kuće policija je pronašla pakete opreme za mršavljenje (hehe), automate za igre na sreću (da se pastva zabavi), bogato sklonište alkoholnih pića i fotografiju s Papom. Vojtila nije sudjelovao. I tako, nesta Carlosa. Zaboravio je sve zajedničke akcije na spašavanju upropaštenih duša i zagazio u nepoznato. Al jedno jutro sti'će Carlos u Quitou sam, isti Gary Cooper...  Pod miškom će imati deset Božjih zapovjedi i sve će biti cool. Ako ne potroši lovicu.