Crveno, crveno

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Crveno, crveno

Juros oko 4 sata na zagrebačkom Jarunu, zaustavljen je vozač I.K.(39)! Ništa novo! Varate se! Nije zaustavljen zbog radarske kontrole, već zbog prolaska kada je semafor rekao "ne", dakle na crveno svijetlo. Odmah je zaustavljen, a nakon što je odbio alkotest oduzeta mu je vozačka dozvola. Sve u redu? Da, ali daljni slijed događanja je već pomalo nevjerojatan!
Juros oko 4 sata na zagrebačkom Jarunu, zaustavljen je vozač I.K.(39)!
Ništa novo!
Varate se!
Nije zaustavljen zbog radarske kontrole, već zbog prolaska kada je semafor rekao "ne", dakle na crveno svijetlo (znate, ona cool fora, koju rade samo vrunske face).

Policajci su zatražili ono osnovno, vozačku i prometnu, kao i ono neosnovno-puhanje u malu spravicu, proces poznatiji kao alkotest. Kada je vozač odbio alkotest, policajci su postupili po pravilima, te mu na mjestu oduzeli vozačku dozvolu.

Nakon tog događaja I.K. je u svom automobilu napustio policajce, što oni u takvim slučajevima toleriraju. Nitko nije očekvao da će se on vratiti na isto mjesto, ali to je napravio. Oko 5 i 30 našao je policijki automobil u Jarunskoj ulici, te policajce zatražio svoju vozačku (s nekom pinkom, ili ne, nije poznato).

Kada su policajci odbili takav zahtjev I.K. je zapucao na policajce i krenuo u bijeg, nakon čega je i jedan od murijaka zapucao. No, kako saznajemo nitko nije pogođen.

Oko 8 sati u Malešnici, u svom stanu uhvaćen je I.K. djelatnik ministarstva obrane. Osim za vožnju u alkoholiziranom stanju tereti ga se i za pokušaj ubojstva.