Hr web

silvach

14. ožujka 2002.

Hr web

Eto me Rochi jučer podsjetio da je prošlo več više tjedana od onih mojih obećanih tjednih recenzija domaćeg weba. Pa sam malo šnjofala i niš novoga nisam našla, a da nije neka djetinjarija i glupost. Zato sam odlučila spomenuti par web uradaka koji nisu brand new, ali zaslužuju biti spomenuti.
Jamnica.hr je uradak samoborskog web studija i nema šta, stvarno je za svaku pohvalu. Site je napravljen u flashu, vrlo profesionalno. Jednostavan je i lagan za učitavanje. Što više budi u tebi želju da odeš do onog malog Fructal friđa i izvadiš već ishlapjelu mineralnu i nazdraviš sam sebi. Lijepo je vidjeti kad netko zna kako upotrijebiti flash, a da ga ne natrpa klasičnim efektima i učini ga nepodnošljivim za pregledavanje. U usporedbi sa, imho, totalnim razočarenjem koje nam je pružila Zagrebačka pivovara u Ožujsko.com, Jamnica stvarno ne zaslužuje nikakvu zamjerku.
Ocjena:palčina gore

Drugi site koji ću spomenuti djelo je iste dizajnerske kuće koju opet neću imenovati (nema prstića, nema čokolade).
Uglavnom, radi se o maloj, slatkoj, estradnoj, sve više djevojci, negoli djevojčici, Ivani Brkić. Koja, moramo spomenuti, ima novi hit, a možda ste ga i čuli, ako vam se u autu ili negdje drugdje učinilo da čujete kako vam je stigao sms, kad ono ništa. Tako naime ide njen novi hit, nešto u stilu: "Sms dobar znak..." i onda ide pi pi kao efekat i vaše zbunjeno gledanje u mobitel. Dječje fore!
Njezin web je pak tipičan za nju i njene pjesme, veselo dječje, šareno do bola i barbijanski. No djevoka je ipak '86 godište i to je vrlo primjereno za nju i njenu furku, iako me u svom novom spotu nemalo iznenadila svojim slobodnjačkim stilom.
Izdvajmo rubriku "Lektira" u kojoj djevojka jako pametno zbori o problemima prepisivanja lektira s interneta i predlaže moguća rješenja glede toga, no isto tako nudi pozamašan popis lektira (?), koje je moguće pročitati i prepisati (mislim na copy-paste, jer su čisti html tekst).
Sve u svemu zasada je to još uvijek djevoj-ka-čica koja čvrsto stoji na svojim nogama, a kojim će putem krenuti bumo vidjeli, nadam se onim normalnim.
Ocjena:palčina po sridi

That's all folks, ništ' od negativnih recenzija osim još jednom nesuđenom Ožujsko.com!