Još neobjavljeni album Hladnog piva ostavio dobar dojam

Svjetlana Zorić

22. veljače 2007.

Još neobjavljeni album Hladnog piva ostavio dobar dojam

Prije neki dan sam imala priliku poslušati novi album Hladnog piva, koji će se, kažu, zvati 'Knjiga žalbe', a do čijeg izlaska se na web stranicama benda odbrojavaju čak i milisekunde. Trenutno nas do početka prodaje tog dugoočekivanog albuma dijeli još 20 dana, 19 sati, 34 minute, 24 sekunde i 783 sekunde, a moram priznati da su se slušanjem 'Knjige žalbe' rasplinule moje predrasude nastale po slušanju singla 'Sreća'

Uvijek me fasciniralo premijerno preslušavanje albuma. Kakvi li će samo biti prvi dojmovi? "Sreću", prvi singl s albuma iščekivala sam s velikom radoznalošću. I onda me je "Sreća" unesrećila i razočarala, kako tekstom, tako i glazbom, jer, čini se da su u taj singl strpali toliko raznih glazbenih žanrova, kao da više nikada neće objaviti nijednu pjesmu.

U takvom okruženju, pitanje "hoćeš čuti novi album", dočekala sam na nož, ali kako nas je u tom trenutku u automobilu bilo četvero, brutalno sam nadglasana. Srećom, jer album je dobar, stvarno dobar. U "Knjigi žalbe", koja izlazi u ožujku, može se namirisati ono staro Hladno pivo, ali s poprilično rafiniranim zvukomk, a sve zvuči kao pravi povratak onoga zbog čega smo taj bend i zavoljeli. Izgleda da su jednogodišnje pripreme i izolacija u Lici, urodile plodom.

Tekstualno je to vrlo raznovrstan album, od pjesama o kucanju biološkog sata, do tematiziranja žena, a čini se da bi jedna pjesma mogla biti i upotrebljiva reklama za VIP. "Sreću", za koju je već snimljen i videospot pod redateljskom palicom Radoslava Jovanova Gonza i Dinka Klobučara, možete poslušati na službenoj stranici Hladnog piva (hladnopivo.hr). U svakom slučaju, da ne duljim, "Knjiga žalbe" će se 15. ožujka moći kupiti u trgovinama, baš na moj rođendan, stoga kada budete kupovali ovaj album ne štedite i uzmite i neki poklon za mene.