KAD MUP ŠTEDI: Hrvatskoj policiji stigli masno plaćeni luksuzni terenci

Ivor Car

27. veljače 2011.

KAD MUP ŠTEDI: Hrvatskoj policiji stigli masno plaćeni luksuzni terenci

U trenutcima dok država samo što nije ispustila smrtonosni hropac, čvrsto pritisnuta katastrofalnim gospodarskim stanjem iz kojeg se ne nazire izlaz, vlastodršci s no pasaran Markovog trga, kao da za to nimalo ne mare. Do Lupige su dospjele fotografije novih policijskih automobila, snimljene ovih dana na golemom parkiralištu Lagermaxa, nedaleko Zaprešića. Nisu se u recesijskim vremenima u MUP-u odlučili na štednju, već su se pošteno isprsili i nabavili 40 Toyota Land Cruisera, od kojih svaki stoji najmanje 58.000 eura. Kako ih je samo lijepo vidjeti pogledajte na

Ukoliko se pitate zašto je vaše nerođeno i još uvijek nezačeto dijete dužno prije nego li se i rodilo, onda smo na ovom mjestu vrlo blizu odgovora. Kako doznajemo, hrvatska je policija još krajem prošle godine dogovorila nabavku luksuznih terenaca, inače poznatih po skromnoj cijeni i još skromnijoj potrošnji. Radi se o Toyota Land Cruiseru. Navodno ih je ukupno u Hrvatsku trebalo stići 40, a znamo li da svaki od njih stoji najmanje 58.000 eura, izgubit ćemo se u operaciji množenja.


Nijedne nema bolje ...

No, u policiji na ovaj potez gledaju, vjerovali ili ne, kao na uštedu, jer se nisu odlučili, kao do sada, nabaviti Land Rovere, koji su još skuplji od Toyotinih terenaca, koji se pak mogu pohvaliti sa samo 173 konjske snage. To je ipak daleko od istine s obzirom da novi Defender u najjeftinijoj varijanti stoji 24.000 eura, a u najskupljoj 34.000 eura, naravno bez PDV-a. Istovremeno najluksuzniji Freelander košta 47.000 eura, a tek je Range Rover bitno skuplji od Land Cruisera.


58.000 eura x 40 = ...

Jasno, policija u borbi protiv kriminala, korupcije i ostalih pošasti današnjeg društva treba dobre automobile, o čemu govori činjenica da su nedavno pribavili i dva skupocjena BMW-a M5 koji će patrolirati autocestama. No, s obzirom da je Hrvatska poznata kao izrazito planinska zemlja, za patroliranje u takvim uvjetima potrebni su robusni džipovi. Neke od novih policijskih Toyoti već su viđene na cestama, u Rijeci, a uskoro bi na njih mogli naletjeti i ostali građani, što je i red jer su ih upravo oni pošteno platili, i to na petogodišnji leasing. Kakva je točno pogodba, ne znamo, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li se i ova vozila, kao neki njihovi prethodnici parkirati u garažu čim pređu od leasing kuće limitiran broj godišnjih kilometara.

Lupiga.Com