Kill Bill

Božidar Alajbegović

24. srpnja 2003.

Kill Bill

"Kill Bill" film je koji nastavlja svima nam jako dobro znan i drag niz: "Reservoir dogs", "Pulp Fiction", "Four rooms" i "Jackie Brown". Od posljednjeg je prošlo već punih 6 godina te je nestrpljivost kod pravih filmofila već dosegla točku usijanja. Znajući to, Tarantino (eto, one kraćeg pamćenja među vama ipak da podsjetim o kome se radi) i ekipa iz Miramaxa pripremili su nam malo iznenađenje.

Naime, Harry Weinstein i ekipa iz filmske kuće Miramax koju je, by the way, upravo Tarantino i proslavio svojom Pulp Fiction filmskom ekstravagancijom došli su na ideju da novi Quentinov film naslovljen Kill Bill u kina puste u dva dijela.
Povod tomu naravno nije ništa drugo nego glad za šuškavim zelembaćima.
Film koji u izvornom obliku traje točno
tri sata odlučili su podijeliti na dva dijela od po 90 minuta , od kojih bi prvi u američka kina trebao krenuti 10. listopada tekuće nam godine, a drugi dio 6 mjeseci nakon svog prequela.
Redateljska zvijezda sa ovakvom odlukom, unatoč riziku koji ovaj potez nosi (jer se troškovi reklame i distribucije moraju plaćati dvaput), u potpunosti se složila jer Tarantinu to omogućava da u kina film pusti u integralnoj verziji, bez kraćenja koja bi bila neminovna u slučaju njegova cjelovitog, jednodijelnog prikazivanja. (Iz poznatog razloga - pomanjkanja koncentracije kod Amera pri praćenju ičega duljeg od 120 - 130 minutica, nam filmovi dolaze okljaštreni te smo osuđeni na iščekivanje video verzija podnaslovljenih sa 
integral director's cut).

Glavnu ulogu  Tarantino je dodijelio svojoj muzi -
Umi Thurman koja u filmu glumi trudnu atentatoricu koju njezin šef Bill pokuša smaknuti na sam dan vjenčanja. Ona od ozljede pada u komu i budi se tek nakon godinu dana. Naravno, odmah se odlučuje na osvetu koja je vodi od Kine, Japana i Meksika do Kalifornije gdje je čeka zadnji, veliki obračun sa Billom.
Film obiluje akcijskim scenama, a njime slavni redatelj želi iskazati poštovanje klasičnim filmovima o borilačkim vještinama (poput npr. kultnog
Samurai blood).
Domaćim filmofilima ne preostaje ništa drugo nego da se strpe do jeseni, a dotad vrijeme skrate jednim od filmova nabrojanih u uvodu teksta.