Kolpalo Milana Bandića

Ivan Kegelj

4. srpnja 2003.

Kolpalo Milana Bandića

Zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić prevezen je jučer u KBC Zagreb, gdje će i ostati najmanje narednih 14 dana. Razlog nije moždani udar, kako je objavio Jutarnji list, nego zdravstvene tegobe uvjetovane spazmom krvne žile u endokraniumu, a posljedice su iscrpljenosti uvjetovane prekomjernim radom i zamorom. A što je to spazam krvne žile u endokraniumu i kakav je radni dan Bandića, po riječima njegovog kolege i prijatelja

Spazam je stiskanje, krvna žila je krvna žila, a endokranium je područje u dijelu moždane ovojnice.
Dakle, Milana je kolpalo stiskanje krvne žile u području moždane ovojnice.
Iako vidno blijed, Bandić je u četvrtak vodio sjednicu Gradskog poglavarstva, a njegova bolest gurnula je u drugi plan HNS-ovog stručnjaka za planiranje  Mislava Žagara, koji je oznaku k.č.br (katastarska čestica, broj..op.aut) tijekom svojih pet minuta pizdarijanja čitao kao kućni broj.
Njegova stručnost natjerala je suzu radosnicu u oko mnogom članu Poglavarstva, ali jedan od njih nije bio Bandić koji je sve vrijeme sjednicu vodio držeći se za glavu. Čak je, kaže Zvonimir Šostar, i povraćao u pauzi i nakon sjednice.
Nakon što je otišao kući pozlilo mu je, ovaj put još jače, te je prevezen u bolnicu. Njegovi kolege tvrde da u pitanju nije ništa jako opasno, te da su danas s Bandićem, na njegovo insistiranje, razgovarali o Generalnom urbanističkom planu. 
Uglavnom, kako su kolege zamjenika gradonačelnice čak i u njegovoj bolesti pronašli priliku za prikupljanje političkih bodova, svi živi SDP-ovci ove planete ističu da je Banda radio osamstopedeset na sat, te da u posljednjih pet godina nije uzeo niti pet slobodnih dana.
Ne želeći osporiti da je Bandić fanatik posla, Lupež smatra da bi svi skupa trebali stati na loptu, te napominje da u izviješćima o spazmu i endokraniumu ne bi smjelo biti mjesta prekomjernom radu i zamoru.
Naime, Lupež zna ljude koji rade puno napornije od Milana, a nije ih stisnuo spazam u krvnoj žili endokraniuma.
Uz nabolje želje za ozdravljenje Milanu Bandiću, prenosimo vam i kako, prema Šostarovim riječima, izgleda jedan Bandierin radni dan

- 6.00 - Buđenje
- 7.30 - Kava s prijateljima i najbližim suradnicima u Gradskoj kavani
- 8.15 - 16.00 - Rad u uredu u Gradskom poglavarstvu
- 16.00 - 20.00 - Protokol i stranačke aktivnosti

subota i nedjelja

- 6.30 - Bandić je već dopješačio na Sljeme
- 8.15 - Sa psom, zlatnim retriverom Billom, kreće u obilazak tržnice gdje supruzi Vesni obavezno kupi cvijeće.
Poslijepodne - Protokol i stranačke aktivnosti