George kao trkač

Ivor Car

29. listopada 2002.

George kao trkač

Nije istina kako se na ovoj stranici uvijek pišu loše stvari o američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu i kako se neprestano naziva polutalentiranim državnikom. Osim o osobi širokih političkih vidika, riječ je i o osobi koja svakodnevno brine o svojoj tjelesnoj kondiciji bez obzira koliko državničkog posla morao obaviti.

U zdravom tijelu – zdrav duh, čini se da je jedna od glavnih poslovica koje se pridržava američki predsjednik George W. Bush. Dokaz za to je fotografija koju vam donosimo u dvije veličine kako bi se zbilja uvjerili u vjerodostojnost kako ovog teksta, tako i ove fotografije.
Na fotografiji možete vidjeti jednog od najspominjanijih Amerikanaca proteklih mjeseci, kako lagano jogira. Ipak kako je riječ o vrlo važnoj osobi jasno je da u trčanju ne može uživati sam, već se mora kretati u društvu nekolicine najprobranijih američkih tajnih agenata. Fotografija je napravljena jučer kada se predsjednik tijekom godišnjeg sastanka Čelnika zemalja Foruma za gospodarsku suradnju Azije i Pacifika (APEC) u meksičkom Los Cabosu, odlučio relaksirati na ovaj način. Kad smo već kod sastanka APEC-a vrijedi spomenuti kako je tamo odlučeno da će se napasti međunarodni terorizam, te zatražiti od Sjeverne Koreje da obustavi svoj nuklearni program.
U svakom slučaju Bush svijetu prikazuje jedan drugačiji način i stil života, naravno američki način, gdje predsjednik pazi na svoju tijelesnu pripremljenost. Zamislite primjerice kako bi izgledala fotografija Mesića ili Račana dok trčkaraju maksimirskom šumom.