KSET nastavlja s koncertima

Ivor Car

10. rujna 2007.

KSET nastavlja s koncertima

Nakon poduže ljetne pauze legendarni zagrebački KSET nastavlja s renomeom kluba s nizom koncerata bendova koje rijetko možete vidjeti na nekim drugim mjestima u Lijepoj našoj. S rujanskim planom i programom upravo će KSET biti mjesto s najviše svirki ovoga mjeseca, barem što s tiče Zagreba. Što nam to osim vrlo povoljnih ulaznica i cuge, nude "studenti elektrotehnike" pogledajte pod

Koncertnu sezonu u KSET-u već je otvorio francuski electro-rock bend "Throw Panda Bat", a nastavit će je domaće snage.

11.09. utorak - "Tost" (Ri), "Ishiatz" (Ri) i "Hangover Pills" (Zg)

Sva tri benda zapravo sviraju punk, s čime možete počastiti i vlastite uši za tek 20 kuna.

19.09. srijeda - "2. ZGetno festival" ("Sopot" (BIH) i "Afrodizijak" (BIH))

Oba benda dolaze iz Banja Luke. Alfa i Omega "Sopota", Petar Topalović, svoj je projekt zamislio kao "fuziju balkanske umjetnosti sa modernom tehnologijom kroz muzički izražaj", a oni koji su to imali prilike čuti kažu da obećava. S druge strane "Afrodizijakova" se glazba temelji na afričkoj kulturi i čvrstim, ali zaraznim ritmovima, povremeno se miješajući s etno elementima ovih prostora. U pretprodaji ulaznice za nastup ova dva benda možete nabaviti za 25 kuna, dok će se na dan koncerta na blagajni kluba cijena podići za deset kuna".


"Afrodizijak"

23. 09. nedjelja - "2. ZGetno festival" ("The Tiptons" (SAD))

Iskusni američki saksofonski kvartet, potpomognut perkusionisticom, na glazbenoj je sceni još od početka devedesetih. Riječ je o spoju nastalom na afroameričkoj glazbi u koju se upliće podosta talijanskog jazza, balkanskog folka i klezmera. Ulaznice u pretprodaji 35, a na ulazu u KSET 45 kuna.


"The Tiptons"

24. 09. ponedjeljak - "Offside Att@ck" (Županja) i "Recykl" (Zagreb)

"Offside Att@ck" su dugo vremena svirali covere, a u zadnje vrijeme posvetili su se stvaranju autorskog materijala. Sviraju, hajmo reći, nešto žešći rock. U isti muzički žanr mogli bismo svrstati i muziku koju proizvodi zagrebački "Recykl". Domaće snage možete podržati za samo 10 kuna.

25.09. utorak - µArs festival (Lukatoyboy (Sr) + Peter Evans (USA) i "Castrio" (Sr))

Avangardni glazbenik, trubač Peter Evans, zagrebačkoj će publici pokazati zašto je časopis "The Wire" njegov album uvrstio među 50 najboljih albuma objavljenih prošle godine. U tome će mu pomoći i Lukatoyboy, odnosno Luka Ivanović, poznati beogradski glazbeni kritičar, kojega se ipak više pamti po glazbi napisanoj za nekoliko kazališnih predstava i projekata. Čim završi svirku s Evansom, priključit će se kreativnom "Castriu", također beogradskom trojcu koji sa sobom donosi i svoje rekvizite - "prepravljene" Casio sintisajzere, žice, kamere i TV. Cijena ulaznica je 35 kuna, što je svakako neprimjeren iznos za nastup ovako kvalitetnih izvođača.

27.09. četvrtak - The Display Team (UK)

Nekada znani kao "Mumrah", Britanci će gladne uši počastiti svojim progresivnim ska-punkom, koji, kako kažu organizatori, zvuči bizarno. Karte u pretprodaji po 20, a na dan koncerta 30 kuna.

Dakle, komu je dosadila predvidljiva i već sto puta viđena i slušana ponuda većine zagrebačkih klubova, a gorespomenuta imena mu ništa ne znače, može se upustiti u svojevrsni eksperiment i vidjeti zašto Lupiga oduvijek posebno cijeni "studente" iz KSET-a. I primite na znanje da ovo uopće nije sve što se ovog mjeseca događa u KSET-u. Tu je i niz slušaonica i drugih klupskih programa, među kojima i Groodanje ...