LETU ŠTUKE „IZBACILE“ NOVI SINGL: „Ovo je tranzicijski fenomen polovičnosti i površnog“

I.F.

10. ožujka 2018.

LETU ŠTUKE „IZBACILE“ NOVI SINGL: „Ovo je tranzicijski fenomen polovičnosti i površnog“

Kako će zvučati dugopripremani album benda Letu štuke pomalo je otkrio i drugi singl s njihovog četvrtog studijskog albuma koji bi svjetlo dana trebao ugledati sredinom godine. Radi se o pjesmi „Supermarket“ koju prati i neobičan video spot, snimljen – prigodno - u supermarketu.

STIŽU NOVE LETU ŠTUKE: „Ovo je moje viđenje svijeta kakav je postao“

INTERVJU - DINO ŠARAN: "Mi smo ovdje samo jedna mala i sasvim nebitna vukojebina"

Izdavačka pauza kod sjajnog sarajevskog benda traje već više od šest godina, a autor tekstova i muzike i za novi album je Dino Šaran.

„Ovog puta sam odlučio da malo spustimo loptu, u smislu da album bude zreliji, da se ne podilazi ukusu mase“, tim je riječima Šaran svojevremeno u intervjuu Lupigi opisao nadolazeći album, a povodom izlaska drugog singla kaže kako je „Supermarket“ zapravo jedna „pululjubavna pjesma o jednom poludruštvu“.

Supermarket Letu štuke
Tranzicijski fenomen (SCREENSHOT: YouTube)

Režiju i kameru potpisuje Admir Švrakić, a u spotu se, uz glumice Alisu Čajić Drmač i Vanesu Glođo, u raznim ulogama pojavljuju i svi članovi benda

„Supermarket je sabirni centar različitih likova i klasa. Mjesto koje može poslužiti kao presjek stanja modernog društva i mentaliteta. Ideja redatelja Admira Švrakića je da na simbolički način predstavi tranzicijski fenomen polovičnosti i površnog, konzumentskog načina razmišljanja. To svakako nije revolucionarna ideja, ali jeste naš doprinos da se stvar sagleda iz više uglova“, pojasnio je Šaran ukratko radnju spota kojeg možete pogledati na ovom mjestu.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Menart