LUPIGA TV: Sat sadašnjosti kod profesora Kulića

Mladen Barbarić

13. ožujka 2011.

LUPIGA TV: Sat sadašnjosti kod profesora Kulića

On je totalni luđak i radikal. Iritira i najopreznijeg optimista te vodi monologe kakve bi jednako frenetičnim tonom izgovorio i Slavoj Žižek. On je Don Kihot, a Tomić i Dežulović bi se složili i uglas dodali – redikul! Namjere su mu plemenite, ali nastup plaši i najhrabrije. On je i filozof i politolog, ekonomist i na kraju sociolog. Činjenicama barata i nitko ga ne može uvjeriti u suprotno. On će vam, poput Dr. Housea, hladno reći da ste u terminalnoj fazi raka koji se liječi eutanazijom. On je Slavko Kulić i, unatoč svemu, on je u mnogočemu, ne samo u pravu, već i ispred vremena kad misli o stanju u državi

Iako nam nije običaj da repriziramo nešto što ste imali prilike vidjeti i na državnoj televiziji, pa još i prije skoro dvije godine, razgovor, zapravo monolog, Stankovićevog gosta ujedno je i fascinantan i aktualan. Naime, Slavko Kulić s Ekonomskog instituta u Zagrebu gostovao je kod Aleksandra Stankovića još 19. srpnja 2009. godine, no mnoge su njegove misli savršeno aktualne i danas.

Svakako osebujan govor znanstvenika koji se usavršavao na studijima u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani zasigurno će vas potaknuti na razmišljanje, a hoćete li se s njim i složiti, ostavljamo vama na izbor.

Nedjeljom u 2, 19. Srpanj 2009., gost Slavko Kulić

 

 

 

 

 

 


Lupiga.Com