Na klupu jer vrijedi za dvoje

Ivor Car

13. rujna 2002.

Na klupu jer vrijedi za dvoje

Fulham Ladies je prvi profesionalni klub u europskom ženskom nogometu. Prošle sezone njihove suparnice napuštale su stadione pognutih glava, budući su cure iz Fulhama pobjeđivale s prosječnih 9:0. Njihova glavna zvijezda je veznjakinja Katie Chapman, djevojka koja je s Beckhamom i Owenom prezentirala novu kolekciju engleskih dresova. Nju je na poluvremenu utakmice protiv Tranmerea, trener ostavio na klupi jer je doslovno vrijedila za dva igrača.
Engleska nogometašica prvoligaša Fulhama, Katie Chapman na poluvremenu je imala neke loše vijesti za svog trenera. Nije bilo riječ o nikakvoj ozljedi ligamenta lijeve noge ili nekom bolnom mišiću, već o vijesti da je nogometašica u trećem mjesecu trudnoće. Za trudnoću nitko nije znao, osim nje i njenog 35-godišnjeg partnera, a sretnu vijest su planirali saopćiti nakon utakmice protiv Tranmerea. No, 20-godišnja Katie se požurila pa je u poluvremenu te utakmice svoju tajnu rekla treneru, Norvežaninu Gauteu Haugenesu. Nakon poluvremena Norvežanin je trudnu igračicu ostavio na klupi, kroz šalu obrazloživši kako nije u redu da igraju s dvanaest igrača, što je oduševilo englesku javnost. Izostanak ove vezne igračice nije utjecao na rezultat utakmice. Već na poluvremenu igračice Fulhama vodile su sa 3:0, da bi na kraju bilo uvjerljivih 6:0.

Chapmanica je u Engleskoj poznata i kao model, nakon što je uz muške kolege Davida Beckhama, Michaela Owena i Ria Ferdinanda, prošle godine bila izabrana za prezentaciju novih dresova engleske reprezentacije. Inače Fulham Ladies je prva profesionalne nogometna ekipa starog kontinenta, a mogu se pohvaliti da su njihove tekme prošle sezone završavale s prosječnih 9:0.