Najbolji slovenski CD/DVD cover

Ivor Car

31. listopada 2007.

Najbolji slovenski CD/DVD cover

Vladan Srdić, koji se čitateljima Lupige ukazivao već u nekoliko navrata, ovih je dana pokupio još jednu nagradu za dizajn, i to u susjednoj Sloveniji. "Čudovito izdelano, prefinjeno in neverjetno otipljivo: utelešenje najboljšega modernizma, ki se sklada s koncertom klavirske glasbe, posnete na zgoščenki", ocijenio je žiri. A čime ih je to naš Vladan oduševio pogledajte na

Rečenu nagradu Vladan je osvojio u kategoriji omota nosača zvuka i slike, dakle, reklo bi se CD/DVD covera, na ovogodišnjem "3. bienale vidnih sporočil Slovenije". Žiri sastavljen od poznatih dizajenera (Pierre Bernard, William Drenttel, Jessica Helfand i Cyprian Koscielniak) oduševio je Vladanov omot za album "Dva klavirja".

- Čudovito izdelano, prefinjeno in neverjetno otipljivo: utelešenje najboljšega modernizma, ki se sklada s koncertom klavirske glasbe, posnete na zgoščenki. Dokaz, da je lahko oblikovanje hkrati preprosto in silovito, zaključio je žiri pregledavši sve radove predložene za Brumenovu nagradu, nazvanu u čast pioniru slovenskog grafičkog oblikovanja, Joži Brumenu. Nagrađene u ostalim kategorijama pogledajte na ovom linku, dok Vladanova ukazivanja na Lupigi možete vidjeti ovdje i ovdje.