Najgore strasti

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Najgore strasti

Novica posvećena ulici i onima koji potiču s njih, kao i boksačima koji igraju šah. Još jedna priča o prvoj najvećoj borbi ovog stoljeća, u kojoj su glavni akteri jedan koji voli seks bez pitanja i jedan kojeg su optužili da voli seks s istim spolom. Pogađate da su to Tyson i Lewis, koji su ovih dana izmjenili priče o razbijenim lubanjama...
Obećajući sam sebi da ću dočekati boks, da jednog dana mogu pričati unucima o meču s početka stoljeća, ukratko vam prenosim samo činjenice koju su dovoljne da i vas ostave budnima. Lewis je do sada boksao 42 puta, a od toga je nokautirao svoje protivnike 30 puta. Tehnički je dorečen do kraja te ga je mudra i razumna glava više puta spašavala od batina. Čista je suprotnost Tysonu, koji je boksao 54 puta, a protivnici su skupljali zube čak 43 puta.
Preke i nagle naravi, u svojim mečevima je često baš koristio svoj temperament da brzo, gotovo uličnim fajtom porazi protivnika. O snazi njihovih udaraca, bojimo se večeras će saznati i jedan i drugi, a samo nijanse straha u očima jednog, može drugoga odvesti do trona i drugoga do bolesničkog kreveta.
Jedan je kažu silovatelj i ima jedno uho na duši, a drugi gay, no ni to neće spriječiti cijeli svijet da ih večeras gledaju, uključujući sve zvijezde moderne Amerike. Besprijekorno organizirano pod palicom Don Kinga, crnca udarenog visokim naponom, večeras u Piramidi, Memphis, država Teennesse jedan od ove dvojice ulazi u povijest boksa, sporta i marketinga.
25 milja dolara dovoljan je razlog za obojicu, a nama siromašnima Hrvatima ostaje Milan Rapajić, Ivica Olić i još jedna besana noć.
Publika na internetu je sa 53% pretpostavila da će Tyson nokautirati Lewisa, a vama ostavljamo komentare da sutra potvrdite istinitost ovih riječi.