Nećakinja i tetka zadnjih 18 mjeseci

Ivor Car

22. siječnja 2003.

Nećakinja i tetka zadnjih 18 mjeseci

Bizarne vijesti postaju svakodnevna tema ne samo dnevnih listova u Hrvatskoj, već u cijelom svijetu. Sve po pravilu "Što bizarnije to bolje". Ova novica je dovoljno bizarna za sve njih, dolazi nam iz nedaleke Njemačke i govori o neobičnih 18 mjeseci života tetke i njene nećakinje.
Svakog dana svjedoci smo sve većem broju bizarnih događaja, koje svjetski mediji marljivo skupljaju, a od njih se ne razlikujemo ni mi. Ovaj događaj prikupili su i objavili njemački mediji, dolazi nam iz njemačkog grada Stuttgarta i kaže kako je 54-godišnja žena živjela posljednjih 18 mjeseci sa svojom tetkom. Ništa čudno, osim da tetka u ovom razdoblju nije bila među živima.
Naime, zahvaljujući znatiželjnim i sumnjičavim susjedima, policija je jučer posjetila stan u predgrađu Stuttgarta. Policajci su bili neugodno iznenađeni otkrivši u krevetu ženski kostur. Na njihova pitanja 54-godišnja stanarka je odgovorila kako je kostur ustvari njena tetka, koja je u svojoj 89-oj godini umrla u lipnju 2001. godine, dakle prije nekih 18 mjeseci. Autopsijom je potvrđena izjava nećakinje, kao i prirodna smrt njene tetke. Normalno, nećakinja je pod hitno upućena u obližnju psihijatrijsku ustanovu.
Susjedi su i tetku i nećakinju opisali kao osobenjakinje, koje su vodile kvartovski dućan, a sve je postalo sumnjivo kada se dućan počeo otvarati u sasvim neredovitim terminima.
Zanimljivo je kako je i prije nekih pola godine, također u Njemačkoj zabilježen sličan slučaj. Tom prilikom u od Stuttgarta nedalekom Wiesbadenu, sin je više od godine dana živio s mrtvim ocem. Vatrogasci su raspadnuto tijelo oca našli zavaljeno u sjedećem položaj na kauču. Sin je ovim činom pokušavao izbjeći nužno iseljenje.