Neopreznog lovca salvom sačme

Ivor Car

6. studenog 2003.

Neopreznog lovca salvom sačme

"Ubistvo u lovu ne podleže krivičnom zakonu ... u nas u selu kad neko nekog mrzi samo ga pozove u lov, iii ..." - omiljeni mi je dio iz filma kojeg će filmoljupci, među vama odmah prepoznati. Pozivanje u lov iii … nekada je bilo običaj, a jučer u Francuskoj lovca je upucao nitko drugi nego njegov vlastiti

... lovački pas!?!

 

Francuski lovac primljen je kao pacijent u lokalnu bolnicu u gradiću Bayonne sa ranom od sačme u predjelu kuka. Policijskom rekonstrukcijom događaja ustanovljena je slijedeća stvar:

nabijenu sačmaricu nepažljivi lovac ostavio je u prtljažniku svog automobila, zajedno sa dva lovačka psa. Upravljajući automobilom neimenovani lovac iznenadno je pogođen, nakon što je jedan od pasa nehotično, naravno, nagazio na okidač i ispalio porciju sačme u kuk svoga gazde.

Kako su psi prošli kada se gazda vratio kući ne znam. Nadam se samo da neoprezni lovac nije razradio ideju kako je to interni dogovor dvaju pasa da ga pod hitno eliminiraju pod krinkom nesretnog slučaja, jer im se više ne da ići s njim u lov. Dakle, konstrukciju događaja kakvu može smisliti samo glavni lik iz filma kojeg spomenuh u uvodu (je li vam sad poznatije?).

Eto i to se događa i što da se kaže, osim srećom da je sačmarica bila polegnuta, jer koji centimetar više ...