Kuda idu divlje svinje?

Klein Pferd

16. prosinca 2002.

Kuda idu divlje svinje?

Da bande ne moraju imati samo ljudski oblik, dokaz je i slijedeća kratka novica. Za nas kratka novica, a za žrtve te opasne bande životna činjenica. Kako se pomahnitala banda pokazala vrlo netolerantnom u svojim pohodima, to su žrtve tih pohoda odlučile uzeti stvar u svoje ruke i suprotstaviti se beskrupuloznim tlačiteljima.
Dok nabadate šniclu na vilicu, nije vam vjerojatno palo na pamet da bi se šnicla mogla jednom okrenuti protiv vas i zadati vam gadne probleme i glavobolje. Upravo se nešto slično događa stanovnicima sela na sjeveru Turske. Naime, tamo su divlje svinje pomahnitale i uništavaju sve pred sobom.
Stotine svinja udružilo se u potrazi za hranom tako da po poljima i vrtovima za njima ne ostaje doslovno ništa. Seljaci su prvo bespomoćno promatrali kako banda uništava njihovu muku, a onda su se skupili, raspravili i odlučili tome stati na kraj. Naravno kad je čovjek s jedne strane i životinja s druge, da igra nikako nije ravnopravna. Tako je i u ovom slučaju. Da spriječe daljnje napade lokalni političari odlučili su seljake dobro oboružati ne bi li se tako obranili. Oružje za obranu ovih se dana dijeli među seljacima kako bi se prekinula invazija divljih svinja.
Svinje su dakle najavile rat koji se ushuktava kako se oružje među seljacima širi. Mislim da nema sumnje kako će bitka završiti. Nema ni sumnje u to da svinje neće završiti na tanjuru nekog od seljaka kao moguća satisfakcija za uništenu ljetinu. Turci su većinom muslimani pa im je svinjetina na popisu zabranjenih jela, tako da kobasica i kulena neće biti. Ipak lov na divlje svinje nije im zabranjen i kako najavljuju stanovnici poharanih sela na sjeveru Turske, neće ni stati čitavih 12 mjeseci, koliko ih u godini ima.