Mudri pljačkaš banke

Ivor Car

10. rujna 2002.

Mudri pljačkaš banke

Na ovoj stranici uvijek koristimo pravu priliku upoznati vas s originalnim zamislima koje kriminalci koriste u svom poslu kako bi došli do željenog učinka, zarade. U stvari i nije riječ o pravim kriminalcima, već o amaterima i naivčinama. Današnji kriminalac-amater dolazi nam iz Švedske, a bilježi naravno neuspješan pokušaj u zarađivanju svog kruha.
Policija cijelog svijeta mogla bi samo poželjeti tako inteligentne kriminalce kao što je onaj kojeg je švedska policija uhitila i jučer o tom uhićenju izvjestila novinare. Događaj se zbio u Halmstadu, luci sa 75 000 stanovnika, smještenoj na jugu Švedske. U jedan od tamošnjih poštanskih ureda ušao je 47-godišnji muškarac. Prišavši blagajni rekao je da je naoružan i da zahtjeva vreću punu love i još k tome 350 milijuna kruna (negdje oko 280 milijuna kuna) koje bi trebale biti uplaćene na njegov bankovni račun. Dobro pripremljen za ovu akciju, pljačkaš je u ruci držao papirić na kojemu je bio zapisan broj njegovog računa. Predavši taj papirić, sav sretan je napustio poštu maštajući o lovi koja je sjela na njegov konto.
Čini se kako se ipak prevario u jednoj stvari, jer eto zaboravio je kako u Švedskoj postoji policija. Pomoću broja računa policija je opakog i mudrog razbojnika otkrila te ga nabrzaka odvela u stanicu na malo propitkivanje, a poslije ....