Nikad se ne zna tko dolazi iz suprotnog smjera

Ivor Car

28. srpnja 2005.

Nikad se ne zna tko dolazi iz suprotnog smjera

Sigurno svi vrlo dobro znate koliko je vožnja autom opasna stvar. Svi, osim određenog broja onih koji drže da mogu izbjeći svaki bliski susret, no takvi u stvarnom svijetu na žalost ne postoje. Kao opomena takvima, ukoliko eventualno dolaze na Lupigu, trebala bi biti ova novica, zapravo prvenstveno ova fotografija na kojoj je, ako ne raspoznajete, hrpa lima koja je prije samo tri sata bila elegantni Suzuki Swift

Fotografija je snimljena danas oko 16 sati na staroj Karlovačkoj cesti koja preko Jastrebarskog povezuje Zagreb i Karlovac, i kojom se vozi brzinom kao i na obližnjem autoputu. U hrpi zgnječenog lima skriveno je beživotno tijelo nevinog čovjeka koji se kao i svakoga dana s posla vraćao kući, u nedaleko Klinča Selo, kada je u njegovu traku skrenuo golemi kiper i naprosto ga pomeo s ceste na kojoj trotoar ne postoji, iako je mjesto (radi se o Rakovom potoku) vrlo naseljeno.

Da stvar laicima bude malo nevjerojatnija, kamion je u trenutku zabijanja u automobil vozio samo 47 kilometara na sat, što je brzina za koju mnogi misle da nije smrtonosna, ali u suprotno bi ih trebao uvjeriti baš ovaj slučaj. Stoga kada se nakon ovoga dignete od kompjutera i krenete negdje svojim vozilom, budite oprezni, jer nikada ne znate tko vozi u suprotnom smjeru i zbog koga u sekundi možete nestati.