OPREZ: Ova fotografija može uzrokovati stres i depresiju, za obavijesti o nuspojavama posavjetujte se s liječnikom

Ivor Car

13. ožujka 2012.

OPREZ: Ova fotografija može uzrokovati stres i depresiju, za obavijesti o nuspojavama posavjetujte se s liječnikom

Nikad do sada nismo imali priliku nasuti skuplji rezervoar goriva nego što je to danas. Cijene goriva vrtoglavo rastu zadnjih nekoliko godina, a trenutno su dosegle svoj maksimum. Pitanje je samo kada će se granica ponovno pomaknuti. Dokle „odgovorni“ misle derati s cijenama goriva samo nebo zna, a navodna socijaldemokratska vlada nema namjeru reagirati još neko vrijeme. Ne tako davno, u doba kada je Ivo Sanader prpošno dogovarao energetske poslove s Mađarima, stvari su bile bitno drugačije. Koliko drugačije vidjet ćete iz fotografije koju smo izvukli iz naše arhive, a koju ćemo usporediti s fotografijom snimljenom jučer

Uspoređujući ove dvije fotografije, jednu snimljenu početkom 2006. godine, a drugu jučer, nameću se neki jasni zaključci. Primjerice, pun spremnik u koji stane 50 litara eurodisela u vrijeme kad je snimljena prva fotografija platili biste ravno 365 kuna Danas za istu stvar morate izdvojiti čak 506 kuna. Dakle, razlika je nemalih 141 kunu po spremniku goriva. Nit je malo, nit veseli. Čak je, složit ćete se, sablasno! A povratak u prošlost za još koju godinu bio bi još sablasniji. Primjerice, u ožujku 2002. godine Eurodiesel je koštao 5,34 kune, a Eurosuper 95 tek 6,06 kuna.

KONFABULATOR: Vlada ima rješenje! Litar benzina pada na devet kuna

ZAŠTO NOSITI RUKAVICE DOK TOČIMO GORIVO: Umjesto mrtvačke lubanje s prekriženim kostima kod nas slovo šutnje

Super je što imamo Super!

Slične rezultate dat će i usporedba za vozila koja troše Eurosuper 95, a pri tome nemojte misliti da postoji razlika između INA-e i Lukoila, jer cijene su gotovo pa identične i razlikuju se tek u činjenici da je u Lukoilu za jednu lipu povoljniji Eurodiesel BS.


Bolje vas našli, godina 2006. (FOTO: Lupiga.Com)

 


Godina 2012. (FOTO: Lupiga.Com)

 

Lupiga.Com