Pink ne dolazi, Santana upitan! Sting u prosincu?

Ivor Car

30. lipnja 2004.

Pink ne dolazi, Santana upitan! Sting u prosincu?

Impresario nas ne prestaje iznenađivati. Nakon što smo jučer saznali kako su koncerti Pink i Santane prebačeni sa stadiona u Velikoj Gorici u prostore zagrebačkog Doma sportova, danas neslužbeno i ekskluzivno saznajemo kako Pink uopće neće nastupiti, te kako je nastup Santane također vrlo upitan. Još ekskluzivnije je da ista agencija u Hrvatsku dovodi Stinga
Dakle, još jučer je bilo potpuno jasno kako Velika Gorica neće biti domaćin vrhunca hrvatske koncertne sezone, pa čak što više neće je ni "liznuti". Da podsjetimo, na stadionu Radnika u Velikoj Gorici planirana su četiri velika nastupa (Lenny Kravitz, Metallica, Pink i Santana). Prvo je Lenny prebačen u Dom sportova, da bi sat vremena prije početka koncerta isti bio otkazan. Potom je otkazan i nastup definitivno najjačeg imena ovogodišnje koncertne sezone – Metallice, da bismo jučer saznali kako niti Pink, niti Santana neće zasvirati na velikogoričkom stadionu, već eventualno u Domu sportova.

No, ni to nije sve, jer situacija se mijenja iz dana u dan. Kako saznajemo iz neslužbenih izvora, bliskih organizatoru, Pink uopće neće doći u Zagreb, a vrlo je upitno hoće li to napraviti i Santana. Po svemu sudeći ne. Razlog, ponovno isti. Hrvati ne kupuju ulaznice. Nije više u pitanju navika kupovanja ulaznica na dan koncerta (a o zasićenosti da i ne govorimo), nego izgleda krivi termin ili hrvatska koncertna nekultura (njen primjer mogli smo vidjeti i sinoć na koncertu Johna Calea kojem je nazočilo jedva tri stotine znatiželjnika).

Putem istog, neimenovanog izvora saznali smo kako Impresario, ili neka agencija koju će Impresario unajmiti, u Zagreb dovodi Stinga. Termin tog spektakla još uvijek nije poznat, ali čini se kako je u igri mjesec prosinac ove godine. Iako je Sting definitivno ime koje bi moglo prouzrokovati dobru prodaju karata, uslijed spomenutih otkazivanja koncerta ne možemo ne biti skeptični. Samo da se spektakl još jednom ne pretvori u debakl.