Ponovno se vidimo na Exitu

Svjetlana Zorić

30. svibnja 2007.

Ponovno se vidimo na Exitu

Datum ponovnog susreta s događanjem kojeg niti jedne godine ne zaobilazimo, lagano se primiče. Riječ je, dakako, o Exit festivalu koji će se i ove godine održati na impresivnoj petrovaradinskoj tvrđavi. Kako stići do tamo objasnili smo već odavno, no neznalicama ćemo to ponoviti, kao i najpovoljnije opcije smještaja. Tko nastupa i kako možete doći do ulaznica doznajte na

Ukoliko se ipak odlučite za opciju s vlakom, tada morate sjesti na vlak koji iz Zagreba vozi za Beograd, skinuti se u Sremskoj Mitrovici, gdje bus za Novi Sad vozi otprilike svakih sat vremena. U svakom slučaju nipošto ne idite do Beograda pa onda iz Beograda u Novi Sad jer je to gotovo pa dvostruki put.

Što se tiče smještaja, najpovoljnija je opcija hostel, ali tamo vam se zbog gužve vjerojatno neće posrećiti, stoga vas upozoravamo na mnogo zabavniju soluciju - festivalski kamp koji se prostire na golemom prostoru, između Dunavskog keja i studentskog grada. Organizatori, koji upravo muku muče s organizacijom koncerta Red Hot Chili Peppersa u Inđiji i Chemical Brothersa u Beogradu, su već najavili kako se kamp otvara u utorak, 10. srpnja 2007. godine u 8 sati, a zatvara u ponedjeljak, 16. srpnja 2007. godine, u 16 sati. No, i mjesto u kampu mora se rezervirati (preko službene web stranice), a cijena boravka je 1.200 dinara, što je oko 15 eura.

Nakon uputstava za "brucoše", trebalo bi reći i što vas ove godine očekuje na Exitu. Na Mainstageu će nastupiti Beastie Boysi, Basement Jaxx, Groove Armada, Lauryn Hill, Wu-Tang Clan, Robert Plant, Snoop Dogg, CSS i LTJ Bukem & MC Conrad. Istovremeno će se na takozvanoj Dance areni pronaći Danny Tenaglia, Roger Sanchez, John Digweed, Richie Hawtin, Eric Prydz, Trentemoller Live, Black Strobe Live, Collabs 3000 Live, Nic Fanciulli, Paul Woolford, Magda, Sebastien Leger i Justin Martin, dok će se na Explosive stageu naći Meshuggah, Satyricon, The Business i U.D.O. Od domaćih je izvođača za sada najavljen Obojeni program, a iz pouzdanih izvora možemo vam reći da će posjetitelje Exita u uzavreloj atmosferi rashlađivati i Hladno pivo.

Ulaznica za sva četiri festivalska dana stoji 4.490 dinara (oko 55 eura), dok je kupnja jednodnevnih ulaznica bitno nepovoljnija. Naime, karta će za četvrtak koštati 1.890 dinara (23 eura), za petak 2.290 (28 €), za subotu 2.390 (30 €) i nedjelju 1890 dinara (23 €). Sve detaljnije informacije možete pronaći na službenom webu Exita - www.exitfest.org - a mi se, dragi moji, kao i svake godine opet vidimo na Izlazu!