PREMIJERKA POZIVA U 'SVOJ' STAN, GRAĐANSKA AKCIJA REAGIRA: Jaco može li i Drobac doći u 'tvoj' stan?

Vjeran Grković

14. rujna 2011.

PREMIJERKA POZIVA U 'SVOJ' STAN, GRAĐANSKA AKCIJA REAGIRA: Jaco može li i Drobac doći u 'tvoj' stan?

Srdačno je premijerka jučer na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji, medije pozvala u njen stan, ne bi li hrabri novinari izbrojali njene tepihe, slike i koješta, pa zbrojivši njene plaće došli do zaključka da se ona nije okoristila „crnom fondovima“ svoje stranke. Pravu reakciju ipak nije trebalo dugo čekati. Jutros je reagirala Građanska akcija i pred središnjicom HDZ-a postavila transparent – „Jaco može li i Drobac doći u 'tvoj' stan“. Dakako, za one koji ne znaju Drobac je nacionalno nepodoban građanin koji je istjeran iz svog stana, stana u čijih 90 kvadrata danas lagodno živi premijerka

Nitko od novinara, vjerojatno misleći da bi bilo nekulturno nekoga zvati da uđete u njegov stan i kopate po njemu, nije otišao do Ravnica. Pravu reakciju ipak nije trebalo dugo čekati. Apelirajući na javnost, tvrdeći da je sve što ima, valjda stekla pošteno, ne pitajući se odakle dolazi novac za njenu predsjedničku kampanju i odakle se financirala njena stranka, premijerka Kosor, čini se, smetnula je s uma jednu od najvećih afera koje ju se dotiču.


"Nema predaje"

Dakako, radi se o „njenom“ stanu na zagrebačkim Ravnicama, u Šeferovoj ulici, na broju 4. Stanu u kojem vjerojatno nitko tko ima obraza ne bi mogao živjeti, a pogotovo to ne bi trebala moći jedna premijerka. Naime, u stanu su još 1995. godine živjela braća Momir i Branislav Drobac. S obzirom da se radilo o nepodobnim građanima ove zemlje, za koje u to vrijeme nikoga nije bilo briga, MORH im je „složio“ zahtjev da isele iz stana. Branislav je kasnije digao ruku na sebe, i počinio samoubojstvo, a Momir do danas živi u neljudskim uvjetima. Niti ima riješeno stambeno pitanje, niti ima prihoda, a niti je tužio državu zbog nelegalnog oduzimanja stana.


Poruka za dobro jutro

Nakon što su braća iselila iz Šeferove u njihovu se nekretninu uselio sudionik Domovinskog rata, koji je napustio ovaj stan čim je našao bolju priliku. Potom je u stan uselila današnja premijerka i otkako je ovo pitanje aktualizirano neprestano ponavlja da je stan stekla sasvim zakonito i da nema nikakve veze s braćom Drobac. Tragična sudbina braće, čini se, premijerki uopće ne smeta da uživa u „svojih“ devedeset kvadrata. Čim se afera nezaustavljivo probila do javnosti, pitanje Momira Dropca pokušali su riješiti Kosoričini koalicijski partneri, Slobodan Uzelac i Milorad Pupovac, očito bezuspješno.


Transparent je ubrzo maknut


Čuvši premijerku kako jučer poziva sve da dođu u njen stan, Građanska akcija sjetila se Momira Dropca i već jutros reagirala transparentom zbog kojeg bi se svi koji ulaze u središnjicu HDZ-a, ako ima ljudskosti u njima, trebali zacrveniti. No, ta im boja, znamo to, ipak nije podobna, kao što nekad ni određene nacije nisu bile podobne, tako da ne sumnjamo da će većina njih aktiviste iz Građanske akcije proglasiti budalama. Na transparentu je stajalo tek sljedeće: „Jaco može li i Drobac doći u 'tvoj' stan“.


Akcija od dana ranije

"Jacine ruke nisu uprljane samo ''pekmezom'' iz HDZ-ovog crnog fonda već i nesretnim sudbinama obitelji Drobac kako bi na nemoralan i krajnje sumnjiv način došla do stana izbacivši pritom obitelj koja je ''krive'' nacionalnosti. Sudbina nesretne obitelji Drobac dobro je poznata hrvatskoj javnosti i njihova kalvarija je započela zato što su se našli na putu gramzivosti jedne buduće premijerke. I možda nisi ukrala ''tepihe i slike'' već si ukrala cijeli stan!", reakcija je Građanske akcije. Prema njihovom svjedočenju nekoliko djelatnika iz osiguranja HDZ-a pokušalo je minirati akciju, zbog čega su aktivisti premijerki savjetovali: „Molim te, poruči svojim batmanima koji čuvaju ulaz u HDZ da ako se žele sa nama naganjati po Zagrebu moraju poznavati zagrebačke ulice i biti u kondiciji“. Navodno je osiguranje pojačano, nakon što je ista ekipa dan ranije pred ulaz u HDZ postavila WC školjku umotanu u mašnu i s natpisom: „Jaca uskoro otvara“.

Lupiga.Com

FOTO: Građanska akcija