Projekt zaljubljenika - Lifelines Composed

Ivor Car

12. srpnja 2007.

Projekt zaljubljenika - Lifelines Composed

"Možda me se sjećate, ja sam onaj Nijemac s ludom kosom", započeo je Matthias Köhne priču o projektu kojeg će organizirati ovo ljeto, a koji zvuči poprilično zanimljivo. Naime, ovaj je Nijemac, zaljubljen u Sarajevo, odlučio organizirati druženje po 15 mladih glazbenika iz Bosne i Hercegovine te Njemačke, koji će nakon zajedničkog intenzivnog druženja stvoriti i nove uratke koje će na koncu prezentirati skupnom svirkom na završnom koncertu

Prošle godine prilikom posjete Bosni i Hercegovini, Matthias Köhne zaljubio se u Sarajevo i od tada mu u glavi "kuha" ideja, koju će već ovo ljeto sprovesti u djelo. Nakon detaljne razrade projekt je dobio ime - "Lifelines Composed" - a cijela priča je u tome da pozove 15 sarajevskih glazbenika, uvjetnog rock usmjerenja, na radionicu na kojoj će se naći isto toliko glazbenika iz Magdeburga, Matthiasovog rodnog grada u kojem danas živi oko 250.000 stanovnika.

Tih će 30 mladih ljudi tijekom devet dana zajedničkog boravka, izmjenjivati iskustva, posebice glazbena, o životu u svojim zemljama, te će ujedno zajedno komponirati i određen broj pjesama, koje će na koncu odsvirati na završnom koncertu. Prijavu za projekt mogu podnijeti samo glazbenici mlađi od 25 godina, a druženje će se održati od 11. do 19. kolovoza ove godine u Magdeburgu. Ukoliko ste zainteresirani za ovu priču možete se javiti Matthiasu na e-mail kataar@gmx.de.