RASPLESANI AQUARIUS: Fanfare Ciocarlia posjet Zagrebu zaključili Đurđevdanom spustivši se među publiku

Olja Smibović

22. travnja 2012.

RASPLESANI AQUARIUS: Fanfare Ciocarlia posjet Zagrebu zaključili Đurđevdanom spustivši se među publiku

Petstotinjak posjetitelja raspametilo se čim su se najbrži puhači kugle zemaljske popeli na pozornicu, a posebno plesno aktivan je, začuđujuće, bio muški dio publike. Malo tko je koncert odsjedio, a grupa djevojaka, koje su se za koncert odjenule kao trbušne plesačice, neumorno su vrtjele bokovima. Fanfare Ciocarlia, sastav od 12 članova iz malog rumunjskog sela Zece Prajina energično je svirao više od dva sata, a na kraju su se spustili među publiku, gdje su na opće oduševljenje odsvirali „Đurđevdan“

Fanfare Ciocarlia, romski puhački sastav iz Rumunjske, jučer je dobro rasplesao Aquarius. Oko 500 posjetitelja raspametilo se čim su se najbrži puhači kugle zemaljske popeli na pozornicu, a posebno plesno aktivan je, začuđujuće, bio muški dio publike. Malo tko je koncert odsjedio, a grupa djevojaka, koje su se za koncert odjenule kao trbušne plesačice, neumorno su vrtjele bokovima. Sastav od 12 članova iz malog rumunjskog sela Zece Prajina energično je svirao više od dva sata.


Puna dva sata izvrsne svirke (FOTO: Lupiga.Com)

Plesni podij se užario kad su zasvirali obradu «Born to be Wild», kojom su sudjelovali i na soundtracku filma «Borat». Osim obradama, oduševili su i tradicionalnim romskim pjesmama, koje su «presjekli» improvizacijama na saksofonu i trubi. Šarolika publika oduševljeno je plesala i na njihove obrade zapadnih standarda poput teme iz filma James Bond i jazz klasika “Caravan”. Band se dva puta vraćao na bis, a na kraju su se spustili među publiku, gdje su na opće oduševljenje odsvirali «Đurđevdan». Fanfare Ciocarlia već su nekoliko puta nastupili u Zagrebu, a nakon koncerta napomenuli su kako će uvijek, zbog divne publike, rado doći.


Oduševljenje je nastalo kad su se spustili u publiku (FOTO: Lupiga.Com)

Band, koji je karijeru počeo svirajući na svadbama, iza sebe ima više od 1.200 koncerata, a o njima je snimljen i dokumentarac “Iag Bari”. Fanfare Ciocarlia nastupili su u sklopu projekta “Multiculturalism in Music” koji će se odvijati tijekom 2012. godine kroz koncertni i izložbeni program. “Multiculturalism in Music” (MiM) je pilot projekt koji je realiziran u suradnji triju najvećih glazbenih festivala u regiji; INmusic festivala, Exit festivala u Novom Sadu i Taksirat festivala u Skopju. MiM nastoji kroz glazbu ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture.

Lupiga.Com