Stigmata i velečasni Sudac

Navar Glibotić

1. listopada 2002.

Stigmata i velečasni Sudac

"I see dead people", "Elvis is a live and he drinks with Morrison", "Stairway to heaven poslušan od unazad na 27,11 okretaja daje sotonske izričaje..." . Sve naklapanja na rubu nadnaravnog. A šta je velečasni Sudac?

Ljudski mozak ima strah od onog šta ne razumi. Ali i pored tog straha (ili baš zbog toga) ima i želju za očijukanjem s nadnaravnim. To je najčešće mlaćenje prazne slame, ali šta je, je, nekad tu ima i malo više od obične budalaštine.
Trenutno tu kod nas je glavna faca na tu temu velečasni Sudac. Redovnik s Krka koji okolo drži mise dok mu krvari iz stigmi. A stigme su, za one neznalice, rane šta je Isus ima na križu. Ako želite bolju edukaciju, pogledajte film "Stigmata".
E, sad. Je li Sudac fakat probrani izabrani Božji pastir ili samo vješti prevarant? Ja to stvarno ne bi zna kazat. Čovika nisan nikad uživo vidija, nisam ni rič reka s njim, tako da ne mogu ništa pametna tu reći.
Znam da se stigme mogu izazvati, ako stvarno to oćeš. Eto, na Filipinima, di su ljudi stvarno malo munjeni kad se radi o religiji, to se stalno radi. Doli imaju neke travurine koje izazivaju krvarenje na mistima di se stave, a ne ostaju nikakvi ožiljci.
Samo me jedna stvar smeta. Ako je on stvarno izabrani, zašto priča o generalima, precjednicima i politici. Tamo di popovi politiku vode nema neke velike sriće. Zamislite da je Isus ima volje za politiku. I da je nateza za svoje Židove. Kakva bi danas bila kršćanska religija?