Što je novoga?

Ivor Car

15. ožujka 2004.

Što je novoga?

Opet kašnjenje, opet na ponedjeljak i opet je ekspresno prošao još jedan tjedan. Ne samo da je prošao nego se u njemu nije dogodilo apsolutno ništa što bi bilo vrijedno naše pažnje. Uobičajena lijenost, sa samo 19 tekstova, nenormalna količina planova od kojih nitko nije u stanju realizirati ni onaj najjednostavniji. Jedino je anketa bila vrlo gusta, pa se točno ne može reći je li dosta haških optužnica, ili ih treba biti još

Zapravo, uopće nisam provjerio, ali mislim da je i ovo jedan od neučinkovitijih tjedana u povijesti Lupige. Sad ću provjeriti … da, istina je. Tek 19 ID-eva, kojima je svoj obol dalo tek šest osoba, od čega četiri tek onaj najminimalniji obol. Tako stvari stoje. Odnosno, bolje rečeno, stajale su prošli tjedan, a evo već prognoziram da će i ovaj tjedan biti vrlo sličan. No, valjda ćemo barem u njemu uspjeti odraditi one najave koje smo vam obećali prošloga tjedna, dakle, nova kolumnistica i novi putopis, iz Portugala koji će u mnogo čemu sve dosadašnje putopise ostaviti nekoliko svjetlosnih godina iza. Ne treba ni spominjati da ovaj tjedan rekord u broju posjetitelja nije došao u opasnost. Ma šalim se, ipak je bio rekord. U petak je ovu stranicu posjetilo 2 684 surfera. Tko zna, možda jednom pređemo i brojku od 3 000 posjetitelja.

Što se tiče prošlotjedne ankete, rezultat je neodlučan. Odnosno, baš i nije, ali kao da je. Jedan glas više dobila je opcija "Dosta je, nijedne više!!!" nego njen glavni konkurent "Nije dosta, još ih treba!!!". Tražio se, naravno, vaš odgovor na pitanje "Je li dosta Haških optužnica?". Kako je optužnica "Taman!!!", smatra 22 % posjetitelja, a visokih 8 % istih, čini se, nema svoje mišljenje po tom pitanju, pa je kao svoj odgovor odabralo "Pojma nemam!!!".

Na red je ovoga tjedna došla i jedna "televizijska" anketa. Žestoki, ali javnosti ne tako primjetni rat vode NOVA@ TV i HRT, pa smo odlučili pitati vas za mišljenje. Koja je od ovih dvaju televizijskih kuća bolja? Jednostavno i kratko.

Evo i pohvala, pokuda i najava. Po prvi puta do sada pohvalit ću ljude koji čak nisu Lupeži. Riječ je o dvojici anonimnih posjetitelja koji su ničim izazvani unijeli dvije e-ciklopedije u našu istoimenu rubriku. Da je takvih više … Osim te dvojice treba napokon pohvaliti i onog Edu, iako je on daleko i od najmanje pohvale, ali eto nakon par godina odlučio je napisati novu kolumnu. Baš da vidimo koliko će sada vremena tamo provesti. Pokudu, će dobiti (samo da provjerim tko je dobio prošlog tjedna, jer ako je dobio iksx onda će je sada dobiti Riječni rak, ili obratno, meni je svejedno, ne volim ih podjednako) – Riječni rak, koji je uzgredno rečeno napustio aktivne kolumniste. Najave smo već spomenuli, to su nova kolumnistica i putopis iz Portugala. Definitivno od ovog tjedna na Lupigi.