Što je novoga?

Ivor Car

8. studenog 2004.

Što je novoga?

Kakvo je samo ovo bilo kašnjenje. Čak tri tjedna nije bilo, za život nam nužne, novice "Što je novoga?", a tek kakva li su to tri tjedna nerada i raspašoja bila. Napokon su poznati i "službeni" rezultati naše trotjedne ankete. Unatoč neočekivanih 11% Bushovih glasača, Kerry je odnio uvjerljivu pobjedu sa 61% osvojenih glasova, dok se 4 asa, bez dolara utrošenog u predizbornu kampanju, mogu pohvaliti s 28% biračkog tijela

Jednostavno se tako dogodilo, reklo bi se - takav nam grah pao - pa "Što je novoga?" nije bilo čak tri tjedna. Danas ću, sutra ću i eto … A što tek reći o našoj marljivosti u ta tri protekla tjedna? Ništa! Zabilježili smo tek 37 ID-a, odnosno tekstova, što će reći bijednih i jadnih niti nesretnih 13 po tjednu. Samo novice su držale kakvu takvu razinu, dok su sve ostale rubrike na putu za ukidanje (zrele za penziju), iako se takvo nešto, naravno, neće dogoditi. Osim "Dojmova dana", naše nove podrubrike čiji je, do sada, jedini autor briljantni Dunga, vrijedilo bi još samo izdvojiti nekoliko tekstova: Životni put predsjedničkog kandidata Džordžije Busha, te njegovog kolege Džonija Kerija, istinitu "borbu" sina studenta protiv zabrinute majke, uvijek prolaznu žensku golotinju "Što mislite, je li osvojila milijun?", Ukrajinska remekdjela, te Svjetlanin razgovor sa Sanjinom Đukićem. I to je to!

Izbori u bliskim nam Sjedinjenim Državama završeni su, a njihovi rezultati u ogromnom su raskoraku s rezultatima Lupigine trotjedne ankete. Pitali smo - Da sam Amer glasao(la) bih za: Busha, Kerryja, 4 asa? Nevjerojatno, ali vas je čak 11% glasalo za Džordžija. Toliko, definitivno, nismo očekivali. Unatoč tom iznenađenju Kerry je odnio uvjerljivu pobjedu sa 61% osvojenih glasova, dok se 4 asa, bez dolara utrošenog u predizbornu kampanju, mogu pohvaliti s 28%. Eto, ako ništa, barem znamo kako stvari stoje kod nas - bitno drugačije nego preko bare.

Nova anketa opet mora biti ispolitizirana (neki bi to tako nazvali, pa zašto ih ne bismo preduhitrili), iako bi to prije imalo veze s dobrim odgojem, idealizmom i moralom. Dakle, pitanje koje zamara domaću javnost - Treba li Miomir Žužul podnijeti ostavku? Mislim da je odgovor unaprijed poznat, ali da vidimo …

Što se tiče pohvala i pokuda zbilja je jadno bilo koga hvaliti ili kuditi, ali kad se već mora, pohvalit ću nenadmašnog Dungarija, a pokuditi nabijača na pitone - Riječnog konja, pardon, raka. Najavljenog GostaLupeža još nismo realizirali, što je isključiva pogreška maloprije spomenute životinje. Ostaje tek sram pred našim umoljenim Gostom, kojem obećavamo što promptnije uvrštavanje na naš sajt. Osim toga, najavit ćemo još jednu novu Lupiginu kolumnisticu, što potvrđuje trend nadmoći ženskog pisma u našoj rubrici kolumne. O svemu detaljnije putem Mailing liste.