Što je novoga?

Ivor Car

8. veljače 2005.

Što je novoga?

Mnogo je svjetlosti protutnjalo mrakom i mnogo je vode proteklo Vrbasom otkako nije bilo novice "Što je novoga?", a možda ovo i jeste najbolji vremenski period za "izbacivanje" ove novice, bez obzira na rekordan mjesec što se tiče posjeta. No, tužnije od svega je to što vam u posljednjoj anketi, među mirom, slobodom, zdravljem i ostalim hvalevrijednim ciljevima i željama, najviše fali seks

Zakoračili smo u još jedan novi mjesec i ne treba biti pretjerano mudar kako bi se donio jedinstven i jednostavan zaključak - vrijeme prolazi brzinom svjetlosti. Dakle, mnogo je svjetlosti protutnjalo mrakom i mnogo je vode Vrbasom proteklo otkako nije bilo novice "Što je novoga?". Da budemo precizni, riječ je o vremenskom periodu od dva tjedna. No, bitno je da ona spomenuta voda u Vrbasu nije smrzla usprkos ovim nevjerojatno niskim temperaturama, kao što je bitno i da se mi vratimo na dobro utabani put ove novice. Stoga, kao i uvijek počinjemo zaključkom kako su i ova dva tjedna Lupeži bili iznimno lijena bagra, možda ne privatno, ali lupeški, to sigurno.

U protekla dva tjedna na Lupigi je objavljeno 32 teksta, i to od čak 8 autora, od kojih je 6 ovom projektu bez budućnosti poklonilo tek po jedan tekst. Jedan, ali vrijedan, dakako. Takva neučinkovitost tjera na razmišljanje, bez obzira što posjetitelji Lupige navraćaju revnije nego ikada. Prošloga mjeseca činili su to iz čak 115 zemalja, među kojima se uz Hrvatsku neočekivano ističu Bermuda, a ovoga mjeseca ovaj web bilježi rekordnu posjećenost u svojoj trogodišnjoj povijesti.

Pređimo sada na anketu. Otužno je, mora se primijetiti, s rukom na srcu ili ne, da vam u posljednjoj anketi od svih ponuđenih stvari, među mirom, slobodom, zdravljem i ostalim hvalevrijednim ciljevima i željama, najviše fali seks. I to uvjerljivo, s 31%. Još otužnije je što odmah nakon seksa želite više para. Pa što da vam kažem, naprijed u pljačku banke, ili makar kladionice, a potom na trošenje krvavo zarađenog u javnu kuću. Tako će biti najbolje i najotužnije.

Nova anketa potaknuta je nedavnim natpisima u domaćim medijima u kojima se špekulira kako bi se i u Hrvatskoj po uzoru na neke zemlje (Irska, Italija, Indija, a od jučer i Kuba), mogla uvesti zabrana pušenja na javnom mjestu. Slažete li se s takvim vizionarskim potezom ili ne, vidjet ćemo u našoj ovotjednoj anketi. Odgovora je, kao i uvijek, malo.

Što se tiče pokuda i pohvala, odluku gotovo nikada nije bilo teže donijeti. No, ipak među ponuđenim za pokudu moram izabrati Bozzu, iz jednostavnog razloga što smo od njega navikli na više, na mnogo, mnogo više. Pohvala ide Dungi, iako na prvi pogled bespotrebno i bezrazložno, no zašto je pohvaljen najbolje će znati on sam. Što se tiče najave tu prenosimo onaj nerealizirani putopis s Dalekog istoka najavljen još u prošloj novici "Što je novoga?". I to bi bilo sve …