Što je novoga?

Ivor Car

23. siječnja 2005.

Što je novoga?

Opa, poznati svizac se na naslovnici Lupige nije pojavio već ravno 48 dana. Baš se pitam, je li kome nedostajao, no, bez obzira na to, njega evo ponovno. A što reći o proteklih sedam tjedana, osim kako je to bilo najneplodnije i najkatastrofalnije razdoblje otkako ovaj web postoji (detalje saznajte pod opširnije), te nam preostaje nadati se kako će se u narednom periodu stvari promijeniti na bolje

Sedam tjedana bez "Što je novoga?" na Lupigi, prošlo je kao tren, pa ni nema nekog smisla da sada nadoknađujemo propušteno i dužimo s ovom novicom. Stoga samo kratko, jer nešto više od toga se i ne bi moglo reći. Za početak recimo kako je u proteklih sedam tjedana na Lupigi objavljeno točno 70 tekstova, iliti ID-eva, kako ih ponekad volimo nazivati. Ne zvuči loše, zar ne? No, ako tih 70 ID-eva podijelimo sa sedam tjedana jasno je kako je tjedni prosjek na Lupigi iznosio tek 10 tekstova na tjedan. Nevjerojatno i jadno, zar ne? Da sam vi, ne bih nas ni čitao.

Jedino što ohrabruje je podatak koji kaže kako je u spomenutom razdoblju bilo aktivno čak 19 Lupeža. Zar nas toliko uopće ima? Jasno da se ima što i izdvojiti iz "bogatog" repertoara, ali kako toga ima previše, taj dio ćemo preskočiti, a kao zanimljivost spomenut ćemo kako je Lupiga zadnjeg mjeseca protekle 2004. godine posjećena iz čak 110 zemalja.

Vrijeme je da spomenemo i rezultate dvaju naših anketa. Prva od njih rekla nam je kako za Božić slušate 4 asa, dok vas nešto manji broj, ostaje, odnosno putuje. 4 asa su i u drugoj našoj anketi odigrala značajnu ulogu, budući vas je 36% odgovorilo Samo nek' se pušta 4 asa! No, ipak to nije pobjednički odgovor, jer, gle čuda, 37% vas obožava Novu godinu. Za detaljnije rezultate, te razumijevanje nekoliko prethodnih rečenica, potrebno je kliknuti na naznačene linkove.

Nova anketa pozabavit će se ozbiljnim pitanjima, odnosno proučit će, u okviru svojih mogućnosti, vaše želje. Naravno, sto ljudi, sto ćudi i sto želja, tako da smo ih nabrojali samo nekoliko. Stoga želite li više, para, sladoleda, mira ili možda novih albuma 4 asa, slobodno se bacite na glasanje.

Vjerujem kako i vi, baš kao i ja vjerujete, da je u ovom sedmotjednom "obilju" tekstova iluzorno probavati pohvaliti ili pokuditi bilo koga, te ćemo taj dio preskočiti uz obećanje kako će ovaj tjedan Lupiga opet postati umnogome aktivnija, a kao svojevrsni predujam tom obećanju najavit ćemo novi putopis, o kojem ćemo samo reći kako dolazi s dalekog, dalekog Istoka.