Što je novoga?

Ivor Car

11. studenog 2002.

Što je novoga?

Što je novoga? Ništa! Sve po starom! Ili nije? Kako kome! Novica je opet domaća, eto to je novo. Saznali smo da svi, osim neko dvoje, ozbiljno lažete, što vjerojatno nećete moći u ovotjednoj anketi koja je u potpunosti ozbiljna, a još k tome i lažna. Vrijedilo bi napomenuti kako je ovaj tedan bio najneplodniji u cijeloj ovoj tekućoj neplodnoj godini. Znači li to da će rubrika "pokude" biti puna kao šipak.
Nekome se nešto dogodilo u proteklom tjednu, a nekome nije. U svakom slučaju ovoj stranici se u tjedan dana i nije dogodilo mnogo toga. Tko ne vjeruje reći ću mu kako je za sedam dana, ili 168 sati, napisano tek nekih trinaest vijesti, jedna kolumna, po dvije recenzije filma i knjiga, a u ostalim rubrikama ništa. Dakle za vrijedne Lupingaše - ništa novoga.
Novoga je i to da je ova novica ponovno made in Croatia, dakle riječ je o jednom potpuno domaćem proizvodu, samim time opterećenom porezima. Što se tiče prošlotjedne ankete, saznali smo da svi lažete, osim neko dvoje koji su na pitanje "Ozbiljne laži izričem ..." odgovorili sa "Apsolutno nikada" (jedno od to dvoje sam ja). Najviše vas laže kada vam je teško, i sve češće u zadnje vrijeme. Ima tu podosta i onih tajnovitih, koji se skrivaju iza odgovora "He, he, he!", kao i onih koji se prave glupi pa odgovaraju s pitanjem "Ko? Jel ja?". Naravoučenje je: ne lažite, jer to nije dobro!
Nova anketa
može vam na prvi pogled izgledati besmislena, ali vjerujte kako ona to nikako nije, čak naprotiv, sva vrvi od smisla i obiluje lakonizmom. U svakom slučaju može se pribrojati sanacijskom sredstvu same stranice. Tko neće - neka ne glasa, a poznato je kako bojkot nikada nije bio pravo rješenje.
Eto dođe red i na pohvale, pokude i najave. Da riješimo prvo pohvale. Kako zbilja nemam koga, preostaje mi samo pohvaliti Riječnog raka, kako netko izjavi "čovjeka bogatog duhom i siromašnog znanjem". Nije da se s tim slažem! Pokude ide svima i nikome, a ima jedna osoba kojoj bih najrađe spomenuo ime, jer je to svakog puta jako pogodi, ali neću. Mogao bih i najaviti ponešto novo, ali neću ni to. Neka bude nešto i za slijedeći tjedan.