Što je novoga?

Ivor Car

27. siječnja 2003.

Što je novoga?

Da li je potrebno reći kako odgovor na pitanje iz naslova ove novice i ovoga tjedna glasi: Ništa! Prošlotjedna anketa kaže kako su izjave Ivice Kostelića idiotske, a ovog tjedna se možemo pohvaliti s najdužim pitanjem u povijesti Lupiginih anketa. Tu su i neki tajni planovi o kojima sve, naravno tajimo, a reći ćemo vam kako je prošli tjedan naša stranica bila najposjećenija u svojoj kratkoj povijesti.
Prošao je još jedan tjedan koji može biti značajan samo po povećanju čitanosti ili gledanosti Lupige, što čini mi se i nema veze s našim partnerskim site-ovima. Naime, ovaj tjedan bio je rekordan u iznimno kratkoj Lupiginoj povijesti. Svaki dan, osim vikenda naše stranice je posjetilo oko 500 različitih posjetitelja, a najposjećeniji dan bio je četvrtak kada je stranicu posjetilo točno 525 različitih surfera. Zvuči vam malo? Ne bih rekao, s obzirom kako malo toga radimo na Lupigi.
Prošlotjedna anketa koja vas je pitala za vaše mišljenje povodom izjava najboljeg hrvatskog skijaša, nije bila najaktivnija anketa do sada, ni po broju glasova, a ni po broju komentara. Čini se kako ste sve komentare ispucali na vijest Lijenog vuka (koji je opet otišao u lijene vode). Uglavnom većina vas je glasala kako su Ivicine izjave idiotske (23%) ili ste odgovarali "bolje mu je neka skija" (17%). S druge strane iste izjave odličnim je ocijenilo nekih 12% anketiranih, dok je tek 1% izjavilo kako sporne izjave "nisu loše". Kako god bilo i što god mi pričali, Ivica nastavlja skijati, i bez obzira na našu osobnu ocjenu sigurno je kako će od sada strijepiti od novinara i dobro paziti o čemu priča.
Naša ovotjedna anketa opet je inspirirana jednom našom novicom. Riječ je o novici koju je napisao Bozzo, ustvari baš i nije riječ o novici, već o njegovom isključivo komentarističkom gledanju na stvar oko cijele priče, priče o liječničkom štrajku. Kako to obično biva kod novica takvog tipa, u času se na toj novici skupila hrpa komentara, pa smo cijelu stvar prebacili na anketu. Nadam se da nikome neće smetati dužina pitanja, koja je usput budi rečeno, također rekordna u povijesti naših anketa. Trebam li reći kako je ideja za anketu Bozzina, a ja razmišljao upitati vas je li OK od hrvatskih navijača što su u Mariboru onako grudali nehrvatsku publiku, skijašice i sve ono što se pogoditi moglo.
Pohvala nema, osim one Tati Branku koji osim što piše izvrsne kolumne (naglasak na riječ piše, jer gotovo nitko drugi od kolumnista to ne radi), ima svoj dio zasluge u nečemu što ćemo vam najaviti. Riječ je o novom projektu našeg site-a, koji će još neko vrijeme ostati u tajnosti, tako da najava nema, jer ih tajimo. Pokude svima, da vas ne nabrajam, ali samo onima koji drže da imaju pravo primati kako pokude tako i pohvale. Do slijedećeg, nadam se opet rekordnog tjedna, pozdravlja vas uredništvo www.lupiga.com