UOČI TURNEJE 'APOCALYPSO NOW': Rundek ima novi spot

Lupiga.Com

23. listopada 2017.

UOČI TURNEJE 'APOCALYPSO NOW': Rundek ima novi spot

"Kad smo tražili kojom pjesmom otvoriti slavljenički koncert Apocalypso Now, 'Tamni jorgovan' se nametnuo svojom radosnom srdačnošću, jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla suradnja na tom projektu. Iako je jesen pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više vjerujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktualnosti pa tako u jesen čeznemo za proljećem", rekao je Darko Rundek o singlu "Tamni jorgovan" povodom objave novoga spota, a uoči velikog koncerta u Domu spotova 16. prosinca.

Pjesma "Tamni jorgovan" nova je verzija pjesme "Tigidigi Regge" koja je izašla na albumu "Ruke" 2001. godine. Razlikuje se po jednom bitnom stihu i strukturi, a aranžman je nastao u suradnji s muzičarima okupljenim za turneju Apocalypso Now. U spotu režisera Vedrana Perčića korišteni su materijali s koncerta na Tašmajdanu i dokumentarne snimke Sande Hržić.

Pjesmu je snimljena u studiju DM u Zagrebu, snimatelj je bio Zvonimir Domazet, producent Marijo Domazet, a mastering je radio Dragutin Smokrović. Autor i glazbe i teksta je Darko Rundek.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube