Uveden besplatni "volonterski" telefon

Ivor Car

14. studenog 2007.

Uveden besplatni "volonterski" telefon

0800/400-005, besplatni je broj telefona, dragi Lupeži, na kojem otprije nekoliko dana možete saznati sve o volontiranju u Hrvatskoj i svijetu. Produkt je to suradnje Volonterskog centra Zagreb i gradskih vlasti, a nadamo se da će doprinijeti promicanju ovog hvale vrijednog "sporta" i uzdići neke moralne i edukacijske vrijednosti koje su u ovim krajevima, zadnjih godina na sve manjoj cijeni

Uvedeni besplatni telefon dio je projekta "Temelji Zagrebačkog volonterskog servisa" koji Volonterski centar Zagreb provodi sa zagrebačkim Gradskim uredom za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje. Preko ovoga servisa građani se od sada mogu besplatno i jednostavno informirati o mogućnostima volontiranja, ali uz jednu kvaku. Naime, besplatni telefon radit će samo četiri sata dnevno, od 11 do 15 sati, i to samo radnim danima.

Ukoliko se sada pitate čemu to zapravo služi, onda vam moramo reći da na 0800/400-005 možete doznati što je to uopće volontiranje i koje vrijednosti ono promiče. Avanturisti se mogu raspitati kako o kratkoročnom, tako i o dugoročnom volontiranju u inozemstvu, što je u praksi jedan sasvim ugodan način da upoznate neku drugu kulturu življenja i usput učinite dobro djelo, a osjećaj pomaganja jedan je od najboljih načina za ispunjenje ljudske duše.

Besplatni telefon Volonterskog centar Zagreb, nadamo se, doprinijet će promociji volontiranja i podizanju nekih moralnih i edukacijskih vrijednosti koje su, nažalost, u zadnje vrijeme roba sa sve manjom cijenom. Dakle, telefon u ruke, besplatno je, i doznajte što rade ljudi koji gaje neke druge vrijednosti. Ništa vas ne košta.