Uz sevdah i dert pogledajte spot prvijenac "Afiona"

Ivor Car

9. ožujka 2007.

Uz sevdah i dert pogledajte spot prvijenac "Afiona"

"Slavuj" - ime je spota prvijenca Lupiginog miljenika, benda "Afion". Takva velika stvar, jasno je, zaslužuje proslavu, a na koju vas ovim putem i pozivamo. Naime, tim povodom će se u polukružnoj dvorani Tetra ITD, u ponedjeljak u 20 sati, održati promocija spota snimljenoj na posve neobičnoj lokaciji vojarne u zagrebačkom Lučkom. No, ni to nije sve, jer nakon promocije dolazi red na sevdah i dert

Spot je režirao Vlado Gojun, a s posebnim zadovoljstvom ističemo da je cijelu stvar zabilježio vrsni snimatelj Lutvo Mekić. Kako doznajemo, spot za pjesmu "Slavuj" snimljen je u krugu vojarne u zagrebačkom Lučkom, a za potrebe snimanja korišten je i helikopter u koji se nagurao mnogoljudni "Afion". Kako sve to izgleda možete saznati već u ponedjeljak kada će se u polukružnoj dvorani ITD-a premijerno odvrtiti spot.

Nakon spota pružit će vam se prilika i da razgalite dušu uz neizostavni, barem kada je u pitanju "Afion", sevdah i dert, neparni makedonski ritam te romsko milozvučje, a, kako kažu sami članovi benda, za ovu priliku DJ Lidija i DJ Nenad, dašak svježine donijet će nordijske pjesme i tuvansko grleno pjevanje, ali i albanski i turski hip-hop. No, ni to nije sve, jer svoj će doprinos dati i afreakan beat DJ Batisa.

Inače, "Afion" je nedavno izdao svoj prvi, istoimeni album s kojeg je već skinut singl "Baroš, oj, Barica" koji se poprilično svidio, kako kritici, tako i publici. U pjesmi "Slavuj", koju se proglašava i svojevrsnim slavonskim bluesom, glavni junak tuguje nad svojom nesretnom sudbinom, jer se ne može brinuti o staroj majci, jahati konja i ljubiti svoju dragu majku. Po prvi je puta pjesma zabilježena u mjestu Cernik nedaleko Nove Gradiške, a "Afionu" se ponajviše svidjela molska melodija, vrlo neuobičajena za slavonsku ravnicu. Dva dana nakon promocije u Teatru ITD, spot će doživjeti i svoju televizijsku premijeru i to u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro Hrvatska".