Veni, Vidi, Viči

silvach

14. ožujka 2002.

Veni, Vidi, Viči

Kao i zadnjih par godina, Vidi, jedan od naših najtiražnijh informatičkih časopisa organizirao je dodjelu nagrada za Hrvatsku web scenu. Proteklih godina taj se natječaj nije smatrao baš reprezentativnim, ali ne zbog spektakla same dodjele, već zbog nekompetentnosti i manjka stručnog žirija, koji bi izašao iz okvira svojih đepova i objektivno odabrao prvih 100.

Svečana dodjela Vidijevog top 100 održala se u Sheratonu. Dodjeli je prisustvovao i Ivica Račan s posebnom ulogom dodjeljivanja "Premijerove web nagrade" projektu za olakšavanje u potražnji posla preko interneta www.moj-posao.net . Cijeli događaj je pompozno popraćen od strane medija. Na Hinetovom portalu mogli ste pratiti dodjelu preko streaminga. No, upravo je zbog HT-a i nastao cijeli skandal. Naime, problem je nastao u dodjeli prve nagrade za web stranicu u kategoriji Mediji i novosti koju je primio Hinet za svoj portal, ujedno i glavni sponzor cijele manifestacije. Globalnetov Online javno je bojkotirao primanje drugoplasirane nagrade izjavivši: "Nagrade s izbora na kojem prvu nagradu osvaja glavni pokrovitelj nisu nam potrebne, a uvrštenje imena na takvu "listu najboljih"  smatramo štetnim za ugled Online.hr-a." - u top vijesti na svom portalu. Komentirati nema potrebe, osim napomenuti da im ni sama prijava na takav natječaj nije trebala.

Što se tiče običnih smrtnika kojima su dodjeljenje drugoplasirane nagrade, možemo im samo čestitati, jer vjerojatno nisu odabrani via veza i vezica, ponavljam vjerojatno. Uostalom ne budite lijeni i pogledajte nagrađene stranice, odaberite favorite po svom kriteriju, a Vidiju ionako nije stalo što o tome misli javnost, dokle god im to donosi extra profit. U biti ih treba pohvaliti jer su činjenicu o nepostojanju sličnih manifestacija koje bi imale kvalitetnije kriterije, okrenuli u svoju korist.

Ipak, prijatelju (prepoznat ćeš se, op.a) mislim da tvoja stranica zaslužuje nagradu, samo pitanje je, da li baš tu spornu, Vidijevu.