Vesna ode u Estoniju

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Vesna ode u Estoniju

Zemlja Estonija ima 1 423 316 milijuna ljudi i gle čuda 1500 otoka, tako da istog trena u vodu pada slogan Hrvatske turističke zajednice o zemlji s 1000 otoka. No znalački majstori reklamiranja Hrvatskog turizma znaju što treba učiniti pa će ove godine na Eurovizijski izlet u Estoniju ići Vesna Pisarović. Njezini obožavatelji izdvajaju dobar look, no još uvijek nedovoljno dobar da bi zasjenila jednu Severinu.
Ovogodišnja "Dora" održana je u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma, gdje će za koji mjesec vjerovatno u sklopu nekog sajma biti predstavljene kobasice i obarene hrenovke. U šou programu nastupila je Ivana Spagna, za koju sam da vam budem iskren prvi put čuo kad su rekli da će nastupati na Dori. Ocvala Talijanka zasigurno vas je prikovala za televiziju, a dok ste je gledali mogli ste samo uzdisati za mladim talijanskim voditeljicama na RAI-u koje su večer prije defilirale na San Remu (kako kaže nepisani zakon festivala jedna crna, jedna plava). Kažu da nastup dotične gospođe vrijedi 100 000 kuna pa je stoga svaki komentar suvišan.
Pobjedničku pjesmu pod nazivom "Sasvim sigurna" napisala je Milana Vlaović, inače supruga onog nogometaša Gorana.
Svejedno, nadamo se da će Vesna biti druga u Estoniji kako bi izbjegli neugodnu dužnost da organiziramo pjesmu Eurovizije, a nismo članovi Europske Unije.