Vježbanje sistema

Ivor Car

8. studenog 2002.

Vježbanje sistema

Sigurno se pitate što je ovo na ovoj fotografiji. Natjecanje u rušenju ulične rasvjete? Ili možda mjerenje palica? Ili možda neki novi kung-fu potezi? Sve što ću vam reči jeste da se ovo događalo na kineskim ulicama, a sve ostalo ćete morati potražiti klikom na
Znam da je ova fotografija mogla biti objašnjena i u uvodu, te biste na taj način ostali pošteđeni u najmanju ruku za dva klika lijevim kažiprstom po vašem mišu. Odred kineske policije specijaliziran za efikasno rješavanje svih vrsta pobuna, dobio je nove uniforme, pa su se specijalci uputili u grad Guangzhou, poznatiji kao Kanton - grad s tri milijuna stanovnika u provinciji Gunagdong (Kwangtung). Policijska vježba u kojoj je sudjelovalo preko 1 000 policajaca bila je samo dio ceremonije u čast 16-og Kongresa komunističke partije Kine koji će danas započeti u Pekingu.
Nešto prije dobro zamjećene parade policajaca, ulicama je promarširala mladež, koja je dobila osnovnu vojnu poduku, te su dječaci i djevojčice dobili priliku obući maskirne uniforme i ponosno u njima prohodati gradom. Sve u svemu, čuvajte se kineskih policajaca jer imaju pendreke s kojim kavgadžiju mogu pogoditi i s poveće udaljenosti, tako da ovaj ni ne vidi što ga je snašlo!