Za nama će ostati neredi

Ivor Car

28. kolovoza 2003.

Za nama će ostati neredi

Da je zagrebački Dinamo izgubio od Kijevskog imenjaka nije nikakva vijest, ali policijsko izvješće nakon utakmice u Zagrebu to uvijek jeste. Usprkos tome što je dan prošao izrazito mirno, bilo je tu pomalo svega i svačega, od onog standardnog narušavanja javnog reda i mira do mahanja nacističkom zastavom.

Malo tko je očekivao kako će zagrebački modri nogometaši proći ukrajinske kolege, ali to svakako nije tema ove novice, već to tek tako pripomenuh. No, poznato je kako se u nedostatku pravih vijesti uvijek može iskoristiti policijsko izvješće nakon svake Dinamove zagrebačke "velike" utakmice. Nije da nemamo pametnijih vijesti, ali čujte i počujte o čemu nas je policija izvijestila.

Broj privedenih i ozlijeđenih pokazuje kako je zapravo jučerašnji navijački dan protekao sasvim mirno. Privedeno je sedam osoba, a liječničku pomoć zatražio je samo jedan lik.

Prva dvojica privedenih sudeći prema policijskom izviješću pripadnici su navijače skupine Bad Blue Boys, a privedeni su zbog remećenja javnog reda i mira, nakon što su pokazali svoje dobro raspoloženje na početku tradicionalne navijačke rute (Vlaška - Maksimirska) prema stadionu. Treća osoba privedena je direktno sa stadiona, nakon što nije uspjela upotrijebiti prošvercana pirotehnička sredstva. Četvrta, peta, šesta i sedma osoba su ustvari grupa mladića koja je zatečena u osobnom automobilu na području Dubrave (Ovdje radio Dubrava, dobro jutro Hrvatska) sa raširenom zastavom na kojoj se nalazi svima nam poznati simbol - kukasti križ. Policija nam je saopćila da su prekršajnom obradom ustanovili kako ni četvrta, ni peta, ni šesta, a ni sedma osoba nije namjeravala prisustvovati utakmici, što vjerujem svima nama malčice "smrdi" s obzirom da su privedeni tako blizu stadionu i baš sat vremena prije početka utakmice. Toliko dakle o privedenima, a sada spomenimo i onoga koji je zatražio liječničku pomoć. Njega su na izlasku sa stadiona premlatila četvorica, njemu i policiji, nepoznatih mladića.

Eto vidite da je u Zagrebu nakon tekme uvijek zanimljivo, pa čak i kada je sve vrlo mirno, baš kao što je bilo danas.