Zagreb gori

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Zagreb gori

Treći pokušaj pisanje novice o zagrebačkom ljetu. Novica posvećena svim papučarima (onima koji se početkom ljeta obuku u papuče/klompe/sandale/ i čekuju 15.09. da ih skinu) i lijepim ženama ovog grada. Isto tako novica o naginjanju zemljine osi, dva rođendana, ljetnim radovima u Hrvatskoj i najtoplijem jutru ove godine.

Ako ste se jutros probudili u znoju, a savijest vam je mirna, zahvalite najtoplijem jutru u Zagrebu ove godine. Kako kaže gospodin Celzijus, jutro nas je obradovalo s njegovih 25 stupnjeva. Isti taj gospodin prema kraju dana samo će rasti, te onima koji bi se htjeli rashladiti preporučamo zagrebačke bazene (temperatura vode 26 stupnjeva C) ili zagrebačko more Jarun (temperatura vode 25 stupnejva C). Kako svaki maturant koji ima tri dana priprema za faks, zna, sutra se zemlja malo naginje i taj se dan zove ljetni solsticij, najduži je dan u godini i Jozin je rođendan (vidi: http://www.kic.hr), pa ako ste nešto odgađali ovih dana, obvezno to učinite sutra, jer ako ništa, bar ćete imati vremena.
Ljeto možete prepoznati i po raskopanim gradskim ulicama i poremećenim voznim redom tramvaja, pa se nemojte čuditi ako u potrazi za Trgom Bana Jelačića završite na Kvatriću ili na Trešnjevačkom placu. Ove godine na redu za obnavljanje su Savska, Tratinska, a kako čujem i Klaićeva poznata i pod imenom "smrt za amortizere". Nije bolje ni izvan Zagreba, jer kako tvrdi http://www.vecernji-list.hr, trenutno su u Hrvatskoj 23 veća gradilišta na cestama ili autocestama, a na putevima prema moru njih čak - zaokruži točno :a) 14, b) 16, c) 259. Bilo kako bilo nama siromašnom puku more je još uvijek daleko pa nam preostaje sladoled, prekrasne zagrebačke djevojke (i ništa manje skvarcani dečki) ili zagrebački festival animiranog filma (http://www.animafest.hr) koji se ove godine vratio u rođendanskom 15 izdanju, po mom sudu ljepši nego ikada. Ako ste zainteresirani za možda neke besplatne karte obratite se Jelici (podaci poznati redakciji), no svakako vam preporučam da iz kuća ne izlazite prije 22 h, jer inače zbogom dezodoransi i tuširanje.....