12. INMUSIC: Popunjava se playlista zagrebačkog open air festivala

J.S.

26. prosinca 2016.

12. INMUSIC: Popunjava se playlista zagrebačkog open air festivala

Michael Kiwanuka, britanski soul glazbenik čiji su roditelji izbjegli u Veliku Britaniju iz Ugande, nastupit će na 12. izdanju zagrebačkog INmusic festivala najavljenog od 19. do 21. lipnja sljedeće godine, tradicionalno na Jarunu. Debitantski album „Home Again“ objavio je 2012. godine i njime osvojio nepodijeljenu naklonost kritike i publike, a na putu prema slavi pomogla mu je i Adele na čijoj je turneji nastupao kao i prestižan BBC-ev godišnji izbor „Sound of 2012“.

Novi album „Love and Hate“ izašao je u ljeto 2016. godine i već ga se može pronaći na listama albuma godine koje se slažu ovih dana.

Michael Kiwanuka i treći je izvođač koji INmusic najavljuje na svojoj playlisti. Prije su već potvrđena gostovanja Arcade Firea i Alt-J-a, britanskog indie rock tria koji je također debitirao na sceni 2012. godine prvim studijskim albumom „An Awesome Wave“ koji je iste godine osvojio i prestižnu Mercury nagradu za najbolji album. Posljednji album „This Is All Yours“ iz 2015. godine bio je nominiran za Grammy u kategoriji najboljeg alternativnog albuma. Novi album objavit će, najavljuju, početkom iduće godine, uoči gostovanja na INmusicu. 

Na zagrebački glazbeni festival, koji je ugledni New Musical Express uvrstio među 12 najboljih svjetskih glazbenih festivala godine, dolazi i Arcade Fire – prvi headliner koji je potvrdio nastup. Bit će to ujedno i među prvim njihovim predstavljanjima iščekivanog petog studijskog albuma. Arcade Fire već poznaju publiku INmusic festivala na kojem su ovi Kanađani prvi put gostovali 2011. godine.

Novo izdanje INmusic festivala održat će se na poznatoj lokaciji – otocima zagrebačkog jezera Jarun gdje će biti smješten i kamp koji će, nadaju se organizatori, i ove godine popuniti gosti koji zbog festivala dolaze u Zagreb. Na stranicama INmusica pronaći se mogu sve informacije o blagdanskim paketima ulaznica u prodaji do kraja 2016. godine ili do isteka zaliha. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: INMusic