DOBRI HRVATSKI VOJNIK ŠVEJK: Hrvatski plan kakav bi potpisao i sam Jaroslav Hašek

I.F.

31. siječnja 2017.

DOBRI HRVATSKI VOJNIK ŠVEJK: Hrvatski plan kakav bi potpisao i sam Jaroslav Hašek

„Ako do sada sve raspoložive hrvatske vojno-policijske i sigurnosne snage, dakle SOA, POA, VOA, MUP, džip, FAP, DAJC... nisu upale u redakcije Slobodne Dalmacije i Jutarnjeg lista, pokupile dokumentaciju i računala, a novinare i urednike s vrećama na glavama i rukama na guzici – normalno, vezanim – odvele na tajnu lokaciju, u neki naš Guantanamo, e onda smo zbilja najebali. Ustvari, najebali smo svakako, samo je pitanje može li se umanjiti šteta i pronaći način da živi dočekamo rujan“, piše Emir Imamović Pirke za Forum

Naime, zahvaljujući upravo spomenutim novinama, primjećuje Imamović, „mrski agresor zna sve što treba znati“ jer u njima je objavljeno kako je donesena odluka o vraćanju obaveznog vojnog roka za sve zdrave, punoljetne muškarce, i to na ljetni način.

Oružje
"Može li se umanjiti šteta i pronaći način da živi dočekamo rujan" (FOTO: Lupiga.Com)

„Ministarstvu obrane i nije preostalo ništa drugo nego da indirektno potvrdi postojanje koncepta stvaranja novih, brojnijih oružanih snaga, kakav bi bez imalo zadrške potpisao i sam Jaroslav Hašek“, piše Imamović zaključujući kako će povratkom obaveznog vojnog roka ministar obrane Damir Krstičević, osim što se pokazuje kao ljubitelj češke književnosti, ubiti i roj muha jednim udarcem.

„Aktualna hrvatska vlast, od bivše tajnice NATO-a na neplaćenom godišnjem do razigranog ministra obrane u velikoj nabavci opreme za profesionalnu vojsku i paralelnim pripremama za stvaranje amaterske, odlučila je u povijest ući tako što će dokazati da život zbilja piše romane. Problem je tek u tome što sva njihova građa za humoreske nije strateška. Sasvim suprotno: oni čvrsto vjeruju kako znaju što rade i to nakon epohalnog otkrića da stvarno moraju nešto i raditi, kada su se već dočepali ministarstava. Jučer su, dobro, nije bilo jučer, ima mjesec – dva, odlučili prodati dio HEP-a da bi kupili dio INA-e, samo što ne znaju imaju li je vlasnici namjeru prodavati, danas su smislili kako će bivšim srednjoškolcima i budućim studentima upropastiti najbolje ljeto u životu, a sutra... Sutra neka nam je bog na pomoći, ako i on nema pametnijeg posla. A po svemu sudeći ima“, zaključuje Emir Imamović Pirke, a cijeli njegov komentar možete pročitati na ovom linku.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: pivnica.net