FIJASKO: Na okrugli stol šatoraša ne dolazi ni - Bozanić?

Hina/Lupiga.Com

29. travnja 2015.

FIJASKO: Na okrugli stol šatoraša ne dolazi ni - Bozanić?

"Istinom - 100% za Hrvatsku" naziv je Okruglog stola koji su neuspješno organizirali hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji koji prosvjeduju u Savskoj 66 ispred Ministarstva branitelja. Organizatori su na sudjelovanje pozvali visoke državne dužnosnike kako bi, kažu, počeli s dijalogom, zatražili donošenje ustavnog zakona o hrvatskim braniteljima te ostavku ministra Predraga Matića i njegove zamjenice i pomoćnika.

Okrugli stol najavljen je za podne u Novinarskom domu u Perkovčevoj 2, međutim od brojnih uglednih uzvanika - pojavio se nije nitko. Premijer Zoran Milanović te ministar branitelja Predrag Matić ranije su obznanili da neće doći, dok su se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Sabora Josip Leko ispričali ranije preuzetim obvezama.

Pozvan je i Ivan Zvonimir Čičak iz Hrvatskog helsinškog odbora, ali on je poručio da ne vidi smisla u svom pojavljivanju na okruglom stolu na kojemu će se pojaviti samo zagrebački nadbiskup Josip Bozanić. Nakon što su svi ostali otkazali, branitelji okupljeni pod šatorom zahvalili su se kardinalu i poručili mu da nema potrebe da dolazi.

Lupiga.Com via Hina

Naslovna fotografija: Tomislav Pavlek/Hina