KNJIGE NARODU: Danas počinje Mediteranski festival knjige u Splitu. Evo što se nudi

Lupiga.Com

8. svibnja 2019.

KNJIGE NARODU: Danas počinje Mediteranski festival knjige u Splitu. Evo što se nudi

U Splitu danas počinje Mediteranski festival knjige, sajam knjiga prodajno-festivalskog karaktera kojeg organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita. U pitanju je treće izdanje najvećeg dalmatinskog književnog sajma i festivala, koje će trajati do 12. svibnja. Na splitske Gripe stižu svi važniji domaći izdavači.

Stotinjak izlagača čitateljskoj publici ponudit će preko deset tisuća naslova, a cijene će biti festivalske, snižene i do sedamdeset posto u odnosu na redovite prodajne cijene.

"Ulaz je kao i uvijek besplatan, a u pet dana trajanja Festivala moći ćete razgledati najnovije uspješnice na više od dvije tisuće metara kvadratnih prostora Velike dvorane Sportskog centra Gripe, a tu su i tri druge pozornice gdje će se odvijati program Mediteranskog festivala knjige", izvijestili su organizatori.

Uz dobro poznate lokacije Bookvarij i Mali Bookvarij, gdje će biti održane dječje radionice, panel diskusije i stručni program, večernji dio događanja Mediteranskog festivala knjige smješten je u ugostiteljski objekt „Cukarin“ na Gripama.

"Pripremljeno je pedeset programskih aktivnosti, očekuje nas čak 35 promocija najnovijih djela nagrađivanih i priznatih autora. Svoju jubilarnu stotu knjigu 'Bakrene sove' predstavit će Pavao Pavličić, u goste nam stiže i priznati sportski novinar Aleksandar Holiga sa svojim djelom 'Nogomet narodu'. Boje pjesništva branit će Splićanin Marko Pogačar i Mostarac Marko Tomaš, autori koje ljubiteljima stihova ne treba posebno predstavljati. Očekuje nas i promocija knjige o Vatrenima iz pera Ivice Pezelja, bit će tu i Damir Karakaš, Nikola Petković, Vedran Kukavica, Viktorija Božina, Dragan Ogurlić, Julijana Matanović, Nikša Sviličić i mnogi drugi", stoji u priopćenju organizatora Mediteranskog festivala knjige.

Iz ostalog programa organizatori izdvajaju panele uglednih predavača, koji će govoriti o važnim lokalnim temama, kao i mnoštvo radionica za najmlađe. U okviru festivala planirane su i brojne promocije novih dječjih izdanja.

"Sve informacije i detaljni program MFK-a s rasporedom radionica dostupni su na mrežnoj stranici www.mfk.hr, a objavljuju se i na Facebook stranici Festivala te na Instagramu. Mediteranski festival knjige organizira se uz potporu brojnih partnera kao što su Turistička zajednica Grada Splita, Sveučilište u Splitu, Studentski centar Split, Javna ustanova Športski objekti Split, Hotel Zagreb - Split, Cukarin Gripe, Slobodna Dalmacija, Europlakat, Mandis, Hrvatska pošta, Laško, CineStar, Barcaffè, CedevitaGo i Kala", zaključuju u priopćenju organizatori Mediteranskog festivala knjige.

Lupiga.Com

Naslovna ilustracija: Tisja Kljaković Braić/MFK